x

Hakimi na meti francuske ekipe

PSG koristi tešku finansijsku situaciju u Interu i "krade" im sjajnog Marokanca

Sjajni marokanski defanzivni fudbaler Achraf Hakimi mogao bi u ovom prelaznom roku napustiti redove novog prvaka Italije Intera.

Iako je Inter nakon deset godina osvojio titulu prvaka Italije, finansijska situacija u ovom klubu nije sjajna, a tu činjenicu sasvim sigurno će pokušati iskoristiti mnogobrojni evropski klubovi.

Navodno je PSG već u akciji, odnosno iz redova francuskog kluba zainteresirani su za Hakimija, koji je u Interu odradio fenomenalnu sezonu.


PSG će navodno pokušati iskoristiti tešku finansijsku situaciju Intera te će uskoro na adresu ovog kluba poslati službenu ponudu za Hakimija, koju će u Interu teško odbiti.

Hakimi je u Inter stigao na početku ove sezone iz Reala u transferu vrijednom 45 miliona eura. Prošao je omladinske selekcije Reala, no nikada nije dobio priliku u seniorskom tomu, pa je sezonu prije dolaska u Inter odradio u Borussiji Dortmund kao posuđen igrač.


U Seriji A je odigrao 37 utakmica za Inter, postigao je sedam pogodaka kojima je dodao i deset asistencija i jedno je od najvećih pozitivnih iznenađenja sezone.

Podsjetimo, Hakimi se povezivao i sa Bayernom, a njegov zastupnik je nedavno u medijima istakao da je malo igrača na svijetu koji bi odbili ponudu njemačkog giganta.

Također, tokom januarskog prelaznog roka špekulisalo se i o njegovom povratku u Real s obzirom da Inter nije na vrijeme isplaćivao ugovorene rate transfera, no na kraju od toga nije bilo ništa.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.