x

Stižu Herrera i Allan

PSG završio prvo pojačanje, uskoro dogovor i sa veznjakom Napolija

Francuski PSG završio je prvo pojačanje za narednu sezonu.

Kako novodi RMC, novi igrač Parižana postat će španski veznjak Ander Herrera, koji će kao slobodan igrač doći na Park Prinčeva.

"Bez ikakve dileme, Ander Herrera je novi igrač PSG-a. Sve je dogovoreno, osim dužine ugovora. On će biti na četiri ili pet godina", saopšteno je danas.

Nije to jedina novost iz Pariza. RMC navodi kako će novi igrač Svetaca postati i veznjak Napolija Allan. Pregovori sa ovim fudbalerom su u završnoj fazi i vezni red PSG-a će u narednoj sezoni biti poprilično ojačan.

Herrera nakon pet godina napustiti ekipu sa Old Trafforda i postaće član aktuelnog prvaka Francuske sa kojim će potpisati višegodišnji ugovor.

On je u United došao za 36 miliona eura iz Athletic Bilbaa 2014. godine i za Crvene đavole je odigrao ukupno 187 utakmica i postigao je 20 golova.

Međutim, njegovom boravku na Teatru snova je došao kraj. Iako mu je klub nudio novi ugovor, on je odlučio da je vrijeme za promjene i dogovorio se sa PSG-om.

Na Parku Prinčeva će prema određenim informacijama zarađivati 173.000 eura sedmično, a posao bi uskoro trebao biti završen.

Sa druge strane detalji ugovora sa Allanom još nisu poznati, ali bez dileme će Napoli dobiti poprilično dobar novac, pretpostavlja se oko 50 miliona eura.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.