x

drama

Pucnjava kod sinagoge u Beču: Ima mrtvih, u toku velika antiteroristička operacija!

U Beču se odvija velika antiteroristička akcija nakon pucnjava koje su prijavljene kod sinagoge u blizini Schwedenplatza večeras oko 20 sati. Prve informacije govore da ima mrtvih i povrijeđenih.

Austrijski Kronen Zeitung javlja da su jake policijske snage raspoređene u Beču, a prema prvim informacijama ranjen je policajac koji je u životnoj opasnosti.

"Ispaljeno je nekoliko hitaca, a navodno se jedan od počinitelja raznio eksplozivnim pojasom. Navodi se da su u bijegu i drugi počinitelji. Policija je tražila od stanovništva da izbjegava ove dijelove grada", navodi Kronen Zeitung koji još nema potvrdu da se dogodila eksplozija.


Kurier javlja da postoje izvještaji o sedam mrtvih, uključujući jednog policajca i četvero teško ranjenih.

Iz policije je saopćeno da će izvjestiti javnost o detaljima čim budu imali više informacija.

Napadač koji je pucao je u bjekstvu i za njim se intenzivno traga. Lokalna televizija ORF je izvjestila da je jedna osoba ubijena i da ima nekoliko povrijeđenih.


Na društvenim mrežama stanovnici Beča navode da je bilo više napadača te da izbjegavaju ovo područje. Na Twitreru je objavljena fotografija muškarca koji drži pušku i za koga se tvrdi da je jedan od napadača.

Neki mediji javljaju da su se napadi dogodili na četiri lokacije - sinagoga, Jevrejska zajednica i dva restorana. Za sada još nema potvrde da li se radi o terorističkom napadu niti koliko ima povrijeđenih.


Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.