x

RAMAZANSKI RECEPTI

Puding s umakom od đumbira

Pripremite puding prema uputi na omotu, a štapić vanilije ili ubacite cijeli u mlijeko dok ne zavrije pa izvadite iz mlijeka

Sastojci: 1 puding s okusom vanilije, srž jednog vanilija štapića, 40 g šećera, 300 ml mlijeka, 150 g jogurta. Za voćni umak: 1 limeta, 1 komadić đumbira (otprilike 20 g), 50 g šećera, naribana korica narandže.

Priprema:

1. Isperite kalupe za puding hladnom vodom. Pripremite puding prema uputi na omotu, a štapić vanilije ili ubacite cijeli u mlijeko dok ne zavrije pa izvadite iz mlijeka ili mu samo izvadite srž pa skuhajte puding kako je opisano.

2. Skuhanom pudingu dodajte jogurt pa smjesu izlijte u pripremljene kalupe. Ostavite na hladnom najmanje 2 sata ili stavite na pola sata u zamrzivač.

3. Operite limetu, osušite, naribajte koricu pa je prepolovite na pola i iscijedite sok. Đumbir ogulite i naribajte pa primiješajte soku od limete zajedno sa šećerom i narandžinom koricom.

4. Smjesu kratko prokuhajte pa ostavite da se ohladi. Istresite puding iz kalupa na tanjirić za posluživanje, zalijte umakom od limete i đumbira pa ukrasite koricom limete i poslužite.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.