x

Punjena tikva za ručak

Vratite u rernu da se zapeče oko 10 minuta.

Sastojci: tikva, 300 g mljevenog mesa, 100 g riže, glavica crnog luka, 2 čehna bijelog luka, mrkva, 200 g kačkavalja, maslinovo ulje, so, biber.


Priprema:

1. Tikvu operite, odsijecite joj vrh i izdubite. Meso tikve očistite od sjemenki i isijecite na kockice. Rižu obarite.

2. Crni luk i mrkvu sitno isjeckajte i propržite na ulju. Dodajte izgnječen bijeli luk i mljeveno meso. Sve začinite i prodinstajte. Na kraju dodajte kockice tikve i promiješajte.

3. Napunite tikvu pripremljenim filom i poklopite odsječenim vrhom. U pleh stavite pek-papir i sve pecite u rerni na 250 stepeni. Po potrebi dolivajte vodu.

4. Poslije sat, skinite poklopac i pospite narendan kačkavalj. Vratite u rernu da se zapeče oko 10 minuta.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.