x

Pustili ste da moja Nađa (2) umre, a Darko Lazić je bitan jer je poznat: Majka koja je izgubila dijete statusom uzburkala Srbiju!

Da sam imala novca ili bila slavna kao Darko Lazić, možda bi ljekari toliko trčali, sazivali konzilijume i dovodili stručnjake za moje dijete i možda bi ona i danas bila živa. Nađa je umirala, a ja sam mogla da je posjetim najviše dva puta dnevno i ništa nisam mogla da uradim. Je l' njegov život bitniji samo zato što je poznat?

Ovako za Kurir priča Dragana Petrović iz Kragujevca, majka male Nađe Petrović (2), koja je preminula u aprilu ove godine nakon što je zaražena morbilama jer su je ljekari u KC Kragujevac smjestili u istu sobu s oboljelim djetetom, iako se znalo da djevojčica zbog svoje autoimune bolesti ne smije da primi MMR vakcinu!


Slučaj pjevača Darka Lazića, koji je prije dve nedjelje doživio tešku saobraćajnu nesreću kada je sletio sa puta i trenutno se nalazi na liječenju u KBC Zemun, u Dragani je probudio bolna sjećanja.


- Kako to da Darko Lazić ima posjete na intenzivnoj njezi 10 puta dnevno? Kada su Nađu smjestili na intenzivnu njegu na Institutu za majku i dijete, prvih nekoliko dana sam je gledala samo kroz staklo i razumjela sam tad to, mogla sam morbilama da zarazim drugu djecu... Dozvoljavali su mi posjete jednom dnevno od 12 do 13 časova, a ako ne dođete u to vrijeme, onda možete da pozovete telefonom i samo pitate kako je. Ako zovete van tog vremena, neće vam ništa reći! Koliko sam ih puta samo preklinjala da mi kažu da li mi je dijete živo, a kod Lazića dolaze svi živi, pa i novinari. Država treba da se stidi! - potreseno kaže Petrovićeva za Kurir.


Dodaje da joj je, kad je njena kćerka umirala, bilo dozvoljeno da je posjeti samo dva puta dnevno, dok je svima drugima od rodbine i prijatelja to bilo zabranjeno.

- Lazić je imao više konzilijuma za ovih 15 dana nego Nađa za tri mjeseca. Dovode stručnjake sa svih strana za njegov kuk koji je skrcao jer je narkoman koji je vozio nadrogiran, a ostali su mlađi od njega koji na taj kuk čekaju u bolovima već pet godina! U Srbiji postoji takozvani EKMO aparat, koji može da reguliše rad srca i pluća, a kad sam ga tražila za Nađu, rekli su da nemamo stručnjaka koji bi znao da radi na njemu i koji bi sjedio mjesec danu uz Nađu prikačenu na taj aparat dok se ne oporavi. Da sam imala novca da dovedem stručnjake iz inostranstva ili da je odvedem kod privatnika, moje dijete bi danas još bilo živo! - revoltirano kaže Petrovićeva za Kurir.


Prethodno se očajna majka oglasila na Fejbuku započevši svoje negodovanje riječima: "Neka sam bezosjećajna, neka sam odvratna i ne, ne žalim ga ni najmanje! Žalim svoje dijete koje nije dobilo njegu kao on!".



(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.