x

Zbog pandemije

Qantas: Vakcinacija protiv koronavirusa će biti obavezna prije leta

Putnici na merđunarodnim letovima će ubuduće morati dokazati da su vakcinisani protiv koronavirusa kako bi letjeli avionima australske kompanije Qantas.

Šef Qantasa Alan Joyce je kazao da je obavezno vakcinisanje protiv koronavirusa, kada vakcina bude dostupna, defitinivno neophodno.

Australija je zatvorila svoje granice početkom pandemije, a oni koji se vraćaju u ovu zemlju moraju u karantin. Australija se u posljednje vrijeme oslanja na karantin, veliki broj testiranja i agresivno praćenje kontakata kako bi svela dnevni broj novozaraženih na gotovo "nula".


Joyce je kazao da Qantas razmatra načine da promjeni uslove za međunarodne putnike dok avioindustrija traži načine da se oporavi od teškog udarca koji joj je zadala pandemija koronavirusa.

"Tražit ćemo od putnika da se vakcinišu prije leta. Smatramo da je to neophodno za one koji dolaze u zemlju, ali i za one koji je napuštaju", istakao je Joyce.


On je potvrdio da se Qantas nalazi u najgoroj situaciji u svojoj historiji te da gubitak iznosi oko 1,46 milijardi dolara.

U Australiji je od početka pandemije zaraženo gotovo 28.000 osoba, a zabilježeno je oko 900 smrtnih slučajeva.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.