x

Rajske kuće u džungli Kostarike za odmor iz snova

Da li ćemo i kako ćemo ovog ljeta odmarati za većinu je “pitanje od milion dolara”… Ipak, možemo makar maštati i na našu “to see” listu dodati još jedno predivno mjesto. Ovog puta maštamo o predjelima Kostarike, na korak od džungle, ali u luksuznom smještaju. Makar to ništa ne košta…

Studio “Archwerk”, koji predvode arhitekti Martin Kloda i Hana Prochazkova, kreirao je “Coco” – kompleks malih kupolastih vila, smeštenih u bujnoj vegetaciji Kostarike.

Neobična forma kućica potekla je iz prirode, kako bi se što skladnije uklopila svoje okruženje. Inspirisane ovalnim oblikom sjemena, vile brišu jasne granice između spoljašnjeg i unutrašnjeg prostora kako bi pružile jedinstveno iskustvo posjetiocima.

Kompleks obuhvata pet manjih individualnih struktura povezanih prostranim platformama, kao i veliku terasu “Wing”, prostor koji služi različitim namjenama.

Objekti čine deo rizorta Art Villas – unikatnog odmarališta gdje se dizajn i arhitektura harmonično spajaju s prirodnom okolinom, džunglom i rajskim plažama.

Coco kućice povezane su stazama i platformama koje “lebde” visoko iznad tla i omogućuju gostima i svih kućica da priđu centralnom Coco objektu koji služi kao zajednički dnevni boravak, kuhinja i trpezarija.

Enterijer kućica uredila je češka arhitektonska firma “Formafatal”. Prozračan i svijetao enterijer razdijeljen je samo neophodnim pregradama kako bi se odvojile različite zone kućice – spavaća soba, kupatilo i garderober.

Krevet je okružen zaštitnom mrežicom koja štiti od insekata i ujedno čini jezgro “Coco” kućice, koje prati formu spoljašnjih zidova.

Poseban šarm vilama pružaju upečatljiva uzglavlja kreveta, napravljena od pletenih pruća i špage, sa različitom kombinacijom boja u svakoj kućici.

Jedna od odlika ovog neobičnog resorta je ta što je svako od njegovih krila projektovala i opremila druga arhitektonska firma.

Tako se osim “Coco” kućica i terase “Wing”, u okviru resorta nalaze i vila “Atelier” i “Art” vila sa infinity bazenom, koje odlikuje drugačiji dizajn, ali ista otvorenost i povezanost s prirodom.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.