x

POTPUNI UŽITAK

Rajske plaže i grandioznost: Najljepša mjesta koje morate posjetiti u Turskoj

Plaža Patara nalazi se u blizini grada Patara na samoj turskoj rivijeri.

Turska, čarobna zemlja na spoju Evrope i Azije, jedna je od najposjećenijih destinacija na svijetu, a poznata je po svojoj bogatoj povijesti i predivnim prirodnim ljepotama. Postoji mnogo mjesta u Turskoj koja morate posjetiti i doživjeti.

Plaža Patara

Ova plaža nalazi se u blizini grada Patara na samoj turskoj rivijeri. Ovo je jedna od najdužih plaža na Mediteranu, a proteže se na fascinantnih 18 kilometara. Vrlo je popularna među turistima, a u njezinoj blizini nalazi se nekoliko arheoloških nalazišta, na kojima možete snimiti fantastične fotografije i upiti dašak turske historije.


Dvorac Bodrum

Ovo mjesto nikako ne smijete zaobići otputujete li u Tursku. U dvorcu koji su sagradili Križari u 15. stoljeću danas je smješten Arheološki muzej i u njemu se nalazi nekoliko savršeno očuvanih brodova iz različitih doba.


Palača Dolamabahče

Turci su stvarno znali kako prikazati svoju grandioznost, i sve to kroz arhitekturu. Ova palača nalazi se u Bešiktašu, koji je dio Istanbula. Sagrađena je 1856. godine za vrijeme Osmanskog carstva, a prvo je služila kao polazišna točka za mornaricu. Palača ima 285 soba i 43 salona, a u njoj se nalazi najveći kristalni luster u Evropi.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.