x

ima nekoliko ponuda

Ramos odlučio da ode, poznata i imena tri kluba koja ga žele kupiti

Jutros je u španskim medijima objavljeno kako je Sergio Ramos odlučio da napusti Real Madrid.

Nakon 14 godina, čini se da je došlo vrijeme za rastanak, mada navijači Reala teško da će i povjerovati u takve glasine.

Ramosov odnos s Florentinom Perezom još od ispadanja od Ajaxa u osmini finala Lige prvaka nije dobar. Stoper ne igra od te utakmice zbog povrede, mada je mnogima bilo čudno da još nije spreman.

Propustio je kompletan posljednji dio sezone, ali će biti spreman za junske mečeve u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, što je također pomalo čudno i jasno se iz toga može zaključiti da Ramos želi samo da završi epizodu na Santiago Bernabeu.

Klauzula u njegovom ugovoru iznosi 800 miliona eura, no jasno je da niko ne želi istu platiti. To je preveliki iznos za igrača od 33 godine, ali Real neće imati ništa od nezadovoljnog defanzivca i bit će primoran da ga proda po nekoj "realnoj" cijeni.

Ramos ima dvije godine ugovora s Realom, koji ga plaća 12.5 miliona eura po sezoni, a sada su se pojavili klubovi koji hoće da ga kupe.

U prvom redu je Manchester United, kojiga je pokušavao dovesti i 2015. godine, zatim Liverpool (Klopp ga želi upariti s Van Dijkom), a tu su još Juventus i brojne ponude iz Kine.

Juventus također ima velike šanse da ga dovede, pošto se oprostio Barzagli, a Ramos bi mogao ponovo da se udruži sa Cristianom Ronaldom.

Ramos sada čeka duele sa Farskim otocima i Švedskom i na raspolaganju je selektoru Luisu Enriqueu iako od 12. aprila nije igrao, a onda bi mogao spakovati kofere i krenuti u nekom drugom pravcu.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.