x

Range Rover Astronaut Edition je namijenjen onima koji putuju u svemir

Land Roverov odjel Special Vehicle Operations je predstavio specijalni Land Rover Astronaut Edition koji će biti dostipan samo onima koji su se prijavili za let u svemir s kompanijom Virgin Galactic.

Astronaut Edition je baziran na Ranger Rover Autobiography modelu te ima određen broj unikatnih elemenata dizajna unutrašnjosti i eksterijera. Dio je saradnje između Land Rovera i Virgin Galactica čiji je cilj početi nuditi komercijalne letove u svemir pomoću letjelice SpaceShipTwo. Dosad se za let u svemir prijavilo oko 600 ljudi, a njihova imena su se našla na listi rezervacija za program "Future Astronauts".

Promjene eksterijera uključuju ekskluzivnu Zero Gravity plavu boju, unikatna svjetla na retrovizora koja osvjetljavaju tlo, kao i Astronaut Edition oznake na stražnjoj i bočnim stranama automobila.

U unutrašnjosti je "DNA of flight" grafika na centralnoj konzoli od karbonskih vlakana te naslonu za ruke, kao i aliminijskim ručkama vrata.

Primjetna su i dva diska u držačima čaša koja su izrađena od stajnog trapa letjelice Virgin Spaceship Unity koji je letio prošle godine. Na jednom od diskova je izjava šefa Virgina Richarda Bransona, dok su na drugom detalji leta. Kada kupac automobila obavi let u svemir, ti diskovi će biti zamijenjeni drvenim diskovima izrađenih od trapa letjelice kojom budu letjeli.

Range Rover Astronaut Edition će biti ponuđen s nizom Land Roverovih motora uključujući p400e plug-in hibrid koji nudi 398 KS, kao i 5,5-litarski V8 P525 benzinski motor sa superpunjačem koji razvija 518 KS.

Cijena još uvijek nije poznata.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.