x

SUPTILNA AŽURIRANJA

Range Rover Velar: Unaprijeđen luksuzni crossover

Nije bilo promjena na pogonskim agregatima


Land Roverov stilski Range Rover Velar ulazi u modelsku godinu 2024. sa suptilnim ažuriranjima koja pomažu da se dodatno unaprijedi ono što je već dobro zaokružen luksuzni crossover.

Dodatni detalji

Fokus promjena je u kabini, a dizajneri su izvana dodali revidiranu rešetku s dodatnim detaljima za šaru mreže, novi potpis za dnevna svjetla sličan onome u većem modelima iz serije Range Rover, nove unutrašnje elemente za zadnja svjetla i novi dizajn zadnje strane.

Unutra, nova tabla dočekuje vozača i suvozača. Posjeduje jedan plutajući ekran od 11,4 inča u centralnom dijelu umjesto trenutnog dizajna s dva ekrana. Novi dizajn izgleda urednije, a u Land Roveru kažu da montaža novog ekrana olakšava dohvat, a njegova veća veličina olakšava čitanje informacija. Također, ima manje refleksije jer je prisutan samo jedan ekran.

Range Rover Velar sada ima više opcione opreme (uključujući opcije bez kože) i poboljšanu povezanost, što obuhvata najnoviju verziju Land Roverovog Pivi Pro multimedijalnog sistema.

Osmostepeni mjenjač

Nije bilo promjena na pogonskim agregatima. Standardni pogonski sklop čini dvolitarski turbočetverocilindraš sa 247 KS. Ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 7,1 sekundu, a maksimalna brzina je 235 km/h.

Iznad ovoga je trolitarska turbojedinica sa šest cilindara i blaga hibridna kombinacija. Pogonski agregat isporučuje ukupno 395 KS i s njim crossover stiže do 100 km/h za 5,2 sekunde i dalje do maksimalne brzine od 250 km/h. S oba pogona, osmostepeni automatski mjenjač i pogon na sva četiri točka su standardni.

Land Rover Range Rover Velar za 2024. godinu je već dostupan, a početna cijena u Britaniji je 54.000 funti.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.