x

povrijeđen u sukobima

Ranjeni Srbin sa Kosova je stric Ace Sofronijevića, harmonikaš se oglasio i poručio jedno!

U neredima na Kosovu tokom jučerašnjeg dana povrijeđeno je više od 50 Srba. Među najteže povrijeđenima su trojica muškaraca, između ostalih i Časlav Sofronijević, rođak poznatog harmonikaša Aleksandra Sofronijevića.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je sinoć na konferenciji za medije povodom najnovijih dešavanja na sjeveru Kosova, da je 52 Srba zatražilo pomoć u bolnici.

Kako je naveo najteže su povrijeđeni Dragiša Galjak, portir iz Kosovkse Mitrovice, Dragiša Milović, bivši predsjednik Zvečana i Časlav Sofronijević.


Ovim povodom kontaktirali smo Acu Sofronijevića koji nam je potvrdio da je u pitanju njegov rođak, ali da nisu u kontaktu, piše Telegraf.rs.

- Časlav je moj stric, ali malo dalji, nije rođeni. Nažalost, nismo u kontaktu. Naša porodica je velika, ima nas mnogo i na Kosovu, pa nisam sa svima u kontaktu - počeo je Soforonijević za Telegraf i dodao da mu jako teško padaju dešavanja na KiM.


- Jako mi je žao što se ovo dešava našem narodu dole. Ovim putem želim da im kažem da sam svim srcem uz njih i da im stojim na raspolaganju za bilo kakvu pomoć - rekao je harmonikaš.

Podsjetimo, ovo nije prvi put da je neko od Sofrinih rođaka žrtva nereda na Kosovu.


Prije dvije godine, Srećko Sofronijević iz Zvečana ranjen je nakon što su pripadnici policije lažne države Kosovo otvorili vatru na narod koji se okupio da odbrani svoj grad.

- Tačno je, to je moj rođak preko oca. Za ranjavanje mi je javila tetka, bio sam na snimanju tada i vijest me je šokirala. Srećom dobijam informacije da će biti dobro, javlja mi familija, oporaviće se on - rekao je harmonikaš za Telegraf.

.

(Telegraf.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.