x

POPRAVITE RASPOLOŽENJE

Razmazite se: Napravite spa ugođaj u svom domu

Bez obzira na to šta se događa u vašem životu, bilo da prolazite kroz vrlo stresan period ili vam je potreban predah, uvijek možete napraviti svoj mali spa centar u svom domu. Sve što vam je potrebno jeste malo vremena koje ćete odvojiti samo za sebe.

Prvo što trebate učiniti jeste popraviti sebi raspoloženje. Upalite mirisne svijeće i prigušite svjetla. Ako to učinite, osjećat ćete se spokojnije i ugodnije. Raskošni miris pomoći će vam da se opustite.

Napravite toplu kupku s dodacima omiljenih ulja. Osim toga, možete dodati različite soli ili bombe za kupanje. Ostanite makar trideset minuta u kupki dok se potpuno ne opustite.

Kakav je to spa dan ako ne stavite maksu za lice. Kupite bilo koju masku koja je prilagođena vašem tipu kože ili još bolje napravite domaću masku. Poenta je da očistite svoje lice na najbolji mogući način.

Napravite sebi detoksikacijsku vodu koju možete da pijete dok se kupate. U bokal stavite dva limuna, malo metvice i šaku šumskih bobica te sve zalijte vodom.

Jedna od stvari u našem svakodnevnom životu koja nam može uzrokovati puno stresa jesu, naravno, naši telefoni. Konkretnije, društveni mediji i stalna potreba da budete dostupni svima. Ako iz nekog razloga ne želite potpuno isključiti telefon, jednostavno isključite tonove kako biste mogli napraviti pauzu. Imajte na umu - kada ste u spa centru, nema telefona.

Bez obzira na to koju vrstu muzike volite, pustite melodije koje vam pomažu da se opustite i relaksirate. Pustite laganu muziku kako biste uživali u umirujućoj atmosferi.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.