x

podjela bodova na derbiju

Razočaravajuća noć na Tušnju: FK Sloboda - FK Željezničar 0:0

Sloboda i Željezničar odigrali su večeras na Tušnju meč bez golova (0:0) u duelu 29. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Prvo poluvrijeme donijelo je očekivano tvrdu igru sa obje strane i bez previše velikih uzbuđenja pred oba gola.

Nijedan tim nije jurišao naprijed. Nešto aktivniji su bili gosti sa Grbavice, ali golmani oba tima nisu imali gotovo nikakvog posla među stativama.

Sve što vrijedi izdvojiti u prvih 45 minuta je pokušaj Asima Zeca za Željezničar u 32. minuti meča, kada je iz dobre pozicije šutirao pored gola, te šut Pršeša u nadoknadi koji je otišao pored gola.

Na odmor se tako otišlo sa nepopularnih 0:0 i sama igra nije obećavala previše uzbuđenja u nastavku meča.

Ni u nastavku meča nismo vidjeli gotovo ništa. Bila je to precrtana igra iz prvog poluvremena, a na početku drugog poluvremena udarac je isprobao Veselinović, ali pravo u ruke golmana domaćeg tima.

Pravih šansi nije bilo. Igralo se žestoko, bilo je dosta kartona, pa je tako Sloboda od 71. minute ostala sa igračem manje. Amar Beganović je dobio drugi žuti karton i morao je ranije pod tuš.

Pokušao je nakon toga Željezničar nešto da napravi u fazi napada. Međutim, napadi su bili jalovi, Sloboda nije imala previše problema da zaustavi napade Plavih i utakmica nije donijela nikakvu ljepotu.

U 87. minuti je Željo ipak imao veliku šansu. Krpić bio u idealnoj šansi, ali njegov šut sa nekoliko metara fantastično brani Muminović.

Ostalo je do kraja 0:0. Rezultat je to koji je Željezničar ostavio na četvrtom mjestu sa 41 osvojenim bodom, dok je Sloboda sedma sa samo tri boda manje.

Do kraja sezone nam predstoji velika borba za četvrto mjesto. Pored Željezničara četvrtoj poziciji, koja bi mogla donijeti nastup u Evropi, nadaju se Radnik, Čelik i Sloboda.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.