x

Težak poraz od Gorenja

Razočarenje u RK Borac nakon debakla u EHF Kupu: Dupla kruna sada imperativ

RK Borac je doživio pravi debakl u okviru osmine finala EHF Kupa.

U revanšu je Gorenje slavilo sa čak 32:16, a radilo se o jednom od najtežih poraza Borca u historiji.

Razočaran je bio i Veselin Vujović koji je istakao da se radilo o pravoj rukometnoj lekciji, te da je njegov tim odigrao sraman meč.

Sada su se oglasili iz uprave banjalučkog kluba i istakli da je sada imperativ osvajanje duple krune u prvenstvu BiH te pobjednički pehar u Kupu RS.


Članovi Upravnog odbora RK Borac m:tel ocijenili su na današnjoj sjednici da je igra banjalučkih rukometaša bila ispod svih očekivanja i da na sebe preuzimaju odgovornost što ranije nisu koristili mogućnost nagrađivanja, odnosno kažnjavanja igrača definisane ugovorom i internim pravilnikom.

"U suprotnom, odnos igrača i ponašanje na terenu bili bi, zasigurno, drugačiji.

Napominjemo da je Uprava Borca m:tel među rijetkim u regionu koja je isplatila sve obaveze prema igračima i članovima stručnog štaba za vrijeme pandemije virusa korona u punom iznosu, iako je priliv sredstava u jednom trenutku bio značajno smanjen.

Takođe, članovi prvog tima imali su sve uslove, od medicinske njege, do opreme i svih drugih elemenata neophodnih za kvalitetno održavanje trenažnog procesa.


Ipak, to očito nije bio dovoljan motiv našim rukometašima da adekvatno odgovore na parketu dvorane „Borik“ minulog vikenda.

Članovi Uprave smatraju da je na rezultat uticao i objektivan nedostatak vremena da se pojačanja uigraju sa ostatkom ekipe pred evropske izazove, ali i prilagode zahtjevima novog trenera, Veselina Vujovića. Osim toga, u finišu prvog dijela sezone i na pripremama pred proljećni dio zadesile su nas teške povrede dvojice izuzetno važnih igrača, Bojana Ljubišića i Marka Lukića, za koje je ova sezona završena.

Sve to se, nažalost, odrazilo na konačan sraman rezultat i ispadanje iz ovog evropskog takmičenja.

Imperativ u nastavku sezone ostaje osvajanje duple krune u BiH i pobjedničkog pehara u Kupu Republike Srpske", stoji u objavi.


(Sport Sport)

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Želiš li da nađeš ženu na jednu noć? Uđi --- Hotsenn.Com