x

savladali barcelonu

Real Madrid je 35. put prvak Španije!

Košarkaši Real Madrida odbranili su naslov prvaka Španije.

U četvrtoj utakmici finala ACB lige Kraljevi su kao gosti u Blaugrani savladali najvećeg rivala Barcelonu rezultatom 68:74 i sa ukupnih 3-1 u seriji slave novu titulu prvaka.

Od samog početka utakmice gosti iz Madrida su nametnuli svoj ritam igre. Već su u uvodnim minutama pokazali da su došli po pobjedu, stvorili su čak 11 poena prednosti u prvoj dionici (8:19), ali je nakon minute odmora Svetislava Pešića, Barcelona konačno počela igrati.

Do kraja prvog perioda su smanjili domaći košarkaši zaostatak na samo minus tri (21:24), a na otvaranju druge dionice su čak i poveli u nekoliko navrata.

Međutim, Real je ubrzo vratio prednost na svoju stranu. Kontrolisali su Kraljevi rezultat i na odmor su otišli sa plus četiri, 33:37.

Kada su gosti iz Madrida sredinom trećeg perioda otišli na plus 10, (37:47), činilo se kao da je sve gotovo, ali Barca se nije željela predati. Napravili su seriju od 8:0 i ponovo su bili u utakmici.

Ipak, uspjeli su sve dobro upropastiti u finišu ovog perioda. Real je iskoristio sve poklone, posebno loš defanzivni skok i u posljednju dionicu gosti ulaze sa osam poena razlike, 47:55.

Barca je i u posljednjoj dionici bila konstantno blizu Realu. Međutim, nisu uspjeli napraviti veliki preokret i na kraju je Real došao do pobjede i 35. titule prvaka.

Najefikasniji u pobjedničkom timu je bio Facundo Campazzo sa 15 poena, a 12 je ubacio Rudy Fernandez. Kod Barcelone je Kevin Pangos ubacio 16 koševa.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.