x

Haaland velika želja Kraljeva

Real Madrid na ljeto dovodi pojačanje u napadu, a na meti im je samo jedan fudbaler

Real Madridu ove sezone ne ide baš najbolje i jasno je da će kraljevski klub na ljeto morati napraviti neke promjene u igračkom kadru.

Kraljevi su pred ispadanjem iz Lige prvaka, a u La Ligi su trenutno na drugoj poziciji sa dva boda manje od lidera Barcelone. Već se špekuliše da bi Zinedine Zidane mogao dobiti otkaz na ljeto, te da će Florentino Perez značajno promijeniti igrački kadar.

Jasno je da u Realu ima veliki broj igrača na koje se klub oslanja već desetak godina, te da je došlo vrijeme da se malo osvježe redovi. Madridski AS piše da će jedan od prioriteta biti dovođenje napadača koji će biti prava konkurencija za Karima Benzemu.

Real je ljetos doveo Luku Jovića za čak 60 miliona eura, ali srbijanski napadač nije opravdao očekivanja i neće biti iznenađenje ako nakon samo godinu dana napustio Santiago Bernabeu.

AS piše da će glavna meta Reala biti mladi norveški napadač Erling Haaland koji igra u nevjerovatnoj formi u dresu Dortmunda. Iako je za Borussiju potpisao tek ovog januara nakon samo pola godine mogao bi napustiti klub.

Dortmund je Haalanda platio 20 miliona eura, a samo šest mjeseci kasnije mogli bi ga prodati za čak 80 miliona eura. Real je ozbiljno "zagrizao" za ovog napadača i svim silama će na ljeto krenuti po njega.

Haaland sigurno neće odbiti mogućnost da zaigra u jednom od najboljih klubova svijeta, a jedino pitanje je da li će Dortmund pristati da ga proda.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.