x

osmina finala

Real Madrid pobijedio Ajax u Amsterdamu, VAR prvi put u historiji poništio pogodak u Ligi prvaka

Nogometaši Real Madrida savladali su u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka Ajax u Amsterdamu rezultatom 2:1.

Susret će ući u historiju kao prvi na kojem je VAR poništio pogodak. Igrala se 37. minuta kada je Thibaut Courtois loše odbio loptu nakon udarca glavom Matthijsa De Ligta, Nicolas Tagliafico je dobio duel sa Sergijom Ramosom i poslao je loptu u Realovu mrežu.

Slovenski arbitar Damir Skomina je priznao pogodak, no potom je tri minute čekao odluku VAR-a koji je na osnovu snimke dosudio ofsajd zbog toga što je Dušan Tadić ometao golmana Reala.

Skomina je na taj način postao prvi sudija u historiji Lige prvaka koji je uz pomoć VAR-a poništio pogodak.

Real je poveo nakon tačno sat vremena. Vinicius Junior je predriblao tri igrača domaće ekipe, potom je nesebično uposlio Karima Benzemu koji preciznim udarcem šalje loptu u gol sa desetak metara za 1:0.

Ajax je izjednačio 15 minuta prije kraja susreta. Nakon osvojene lopte na 40 metara od gola gostiju lopta je došla do rezerviste Davida Neresa koji upošljava Hakima Ziyecha, a on iz prve matira Courtoisa i pogađa za 1:1.

Real je do pobjede došao u 87. minuti susreta. Daniel Carvajal je ubacio loptu sa desne strane, lopta je došla do Marca Asensija koji je šalje u mrežu za 2:1.

Kopljanici su mogli stići do remija u posljednjim sekundama meča, no Kasper Dolberg je upropastio priliku oči u oči sa Courtoisom. Tačnije, golman Kraljeva je sjajano odbranio njegov udarac u situaciji jedan na jedan.

Revanš susret se igra u Madridu 5. marta.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.