x

La Liga

Real Madrid u odličnom El Clasicu savladao Barcelonu i preuzeo lidersku poziciju

Nogometaši Reala pobijedili su na stadionu Santiago Bernabeu u devetom kolu La Lige ekipu Barcelone rezultatom 3:1 te su trijumfom u ovom El Clasicu ujedno preuzeli prvo mjesto od svog velikog rivala. Kraljevi su ujedno nanijeli i prvi poraz Kataloncima ove sezone.

Real je već u 12. minuti došao u vodstvo. Vinicus je probio lijevu stranu i uputio udarac kojeg mu brani Ter Stegen, nakon čega se lopta odbila prema sredini šesnaesterca na nekih 11-12 metara gdje se nalazio neumoljivi Benzema za 1:0.

Barcelona je u 26. minuti bila blizu izjednačenja nakon što šansu nije iskoristio Lewnadowski, a vrlo brzo Real je udvostručio vodstvo. Mendy je nakon duge akcije dodao loptu do Valverdea koji je sjajnim udarcem pogodio donji desni ugao Ter Stegenovog gola. Ujedno je 2:0 bio rezultat prvog poluvremena.


Samo što se krenulo sa centra bio je poništen gol Benzemi zbog ofsajda, a onda je uslijedio period igre koji su obilježile izmjene bez nekih većih prilika na obje strane.

Sedam minuta prije kraja susreta Barcelona ipak stiže do pogotka nakon što je Ferran Torres postigao gol iz blizine. Uslijedili su potom siloviti napadi Barcelone u nadi da će doći do izjednačujućeg gola, ali nisu mogli naći put do mreže domaćina. S druge strane, Rodrygo je u prvoj minuti sudijske nadoknade iz penala postavio konačnih 3:1 za madridski klub.


Real je večerašnjim trijumfom prestigao Barcelonu i smjestio se na prvo mjesto s tri boda više od velikog rivala. U narednom kolu Real gostuje Elcheu, dok će Barcelona dočekati Villarreal.


(Klix.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.