x

Real srušio rekord iz sezone 2014./15.

Nogometaši madridskog Reala svladali su na domaćem terenu Mallorcu 6-1 u susretu 6. kola španjolske Primere.

Bila je to peta prvenstvena pobjeda za Real (uz jedan remi) te peta pobjeda u nizu (četiri ogleda u Primeri i slavlje u Ligi prvaka kod Intera).

Uz sve to, pogotovo je impresivno kako su igrači Reala u napadačkom smislu otvorili ovu sezonu jer su u uvodnih šest ligaških kola postigli 21 pogodak.


Gledamo li posljednje godine sadašnja Realova generacija srušila je startni klupski rekord (u uvodnih šest kola) iz sezone 2014./15. kada su Cristiano Ronaldo i ostali tadašnji igrači kraljevskog kluba zabili 20 golova.

Inače, sadašnji 21 pogodak debelo je nadišao ono što je Real napravio prošle sezone u prvih šest kola kada je postigao samo osam golova ili u sezonama 2018./19. i 2019./20. kada je u tom razdoblju bio na 12 golova.


U svemu tome prednjači Karim Benzema koji je postigao osam od 21 pogotka, a dobro ga još prate Vinicius Junior (pet golova) i Marco Asensio (tri gola).

Unatoč stvarno sjajnom napadačkom ulazu u sezonu, a gledamo li samo Lige petice, Real Madrid ipak nema najbolji napad na samom startu sezone.

Real, dakle, daje 3,5 gola po utakmici, ali su bolji od njega Bayern (četiri gola prosjek, 20 golova u pet dvoboja) i milanski Inter (prosjek 3,6, 18 golova u pet utakmica).


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.