x

Red Bull i Ferrari izjednačeni

Prvi čovjek Ferarija Matija Binoto rekao je da su performanse Red bula i Ferarija trenutno vrlo slične i da nije baš najjasnije ko je trenutno najbliži Mercedesu.

Prije sezone svi su govorili kako ćemo gledati veliku bitku Ferarija i Mercedesa, ali prije nego što što smo zapravo tako nešto i vidjeli, umiješala se ekipa Red bula. Red Bul je imao sjajne trke na austrijskom Red bul ringu, kada je pobjedu odnio Maks Ferstapen i drugu na britanskom Silverstonu, kada su Gasli i Ferstapen vozili sjajno.

"Njihov napredak na posljednje dvije trke je više nego očigledan. Pobijedili su u Austriji, a na Silverstonu su bili veoma konkurentni i performanse njihovih automobila slične su našim, kao što ste i sami vidjeli", rekao je Binoto.

Mercedes dominira ove godine, gotovo uvijek su najbrži na stazi, a često pokupe i dodatni bod za najbrži krug. Red Bul je faktički "bacio rukavicu u lice" Mercedesu i Ferariju, napravili su sjajan posao u garaži koji je reflektovan i na stazi.

"Sve ovo nas ohrabruje. Biti toliko blizu Mercedesu i stajati 'rame uz rame' sa Ferarijem, stvarno je veliki rezultat. Maks je imao sjajan momentum protiv Ferarija i to je obično znak vrlo dobrog bolida. Imamo mnogo samopouzdanja pred početak Hokenhajma", rekao je prvi čovjek Red bula Kirstijan Horner.

Trka za Veliku nagradu Njemačke na programu je u nedelju 15.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.