x

Red Bull iznenađen i razočaran izvješćem FIA-e

Red Bull je objavio kratko priopćenje nakon FIA-inoga financijskog izvješća za 2021. i izrazio svoje ‘iznenađenje’ i 'razočaranje' što su prekršili ograničenje budžeta i da će razmotriti sve opcije koje su im trenutno dostupne.

FIA je jučer nakon pet dana odgode objavila rezultate financijskih analiza troškova svih momčadi, a Red Bull i Aston Martin su jedine momčadi koje su u prekršaju, kao što se sugeriralo i tijekom VN Singapura, donosi MAXF1.net.

Red Bullov prekršaj je minoran odnosno manji od 5% u odnosu na limit od 145 milijuna dolara dok je Aston Martin napravio tek proceduralnu grešku. Williams je pogriješio sam u tome jer su prekasno predali svoje izvještaje, za što su već kažnjeni novčanom kaznom od 25 000 dolara.


“S iznenađenjem i razočaranjem primamo na znanje nalaze FIA-e o ‘manjim kršenjima financijskih propisa’ u prekomjernoj potrošnji”, stoji u priopćenju momčadi iz Milton Keynesa.

“Naš podnesak za 2021. bio je ispod ograničenja troškova, stoga moramo pažljivo pregledati nalaze FIA-e jer i dalje vjerujemo da su relevantni troškovi ispod iznosa ograničenja troškova za 2021.”


“Unatoč nagađanjima i pozicioniranju drugih, naravno postoji proces prema propisima FIA-e kojeg ćemo s poštovanjem slijediti dok razmatramo sve mogućnosti koje su nam dostupne.”

Još uvijek nema odluke kako će FIA procesuirati Red Bull i Aston Martin, a u financijskom pravilniku stoji da za manje prekršaje ograničenja budžeta momčadi mogu biti kažnjene javnom opomenom, oduzimanjem bodova u vozačkom ili konstruktorskom prvenstvu, isključenjem iz pojedinih utrka, ograničenjem aero testiranja ili novčanom kaznom.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.