x

Red Bull otkrio uzrok bolje Perezove forme

Šef Red Bullove F1 momčadi Christian Horner kaže da je Sergio Perez pronašao bolju formu zahvaljujući samopouzdanju koje ima s novim postavkama bolida koje su bolje prilagođenje njegovom stilu vožnje.

Perez se cijele sezone muči držati korak s Verstappenom u novoj momčadi, a Red Bullov RB16B nije jednostavan bolid za podešavanje i zahtjeva specifičan stil vožnje da bi se iz njega izvukao maksimum, donosi MaxF1.net.

Iako je Perez pobijedio Verstappena u kvalifikacijama već na drugom vikendu sezone u Imoli, u ostalim kvalifikacijama najčešće mu nije bio ni blizu i gubi 16:1 uz prosječan zaostatak veći od pola sekunde.

Ali na posljednjih nekoliko utrka Perez je sve bolji što je kulminiralo u Austinu gdje je u kvalifikacijama bio 0.241 s sporiji od Verstappena i samo 0.016 sekundi sporiji od Hamiltona dok je u utrci unatoč manjku vode za piće od prvoga kruga uspio završiti na postolju.

“Mislim da je riječ o samopozdanju,” rekao je Horner nakon utrke u SAD-u.


“To se spremalo već nekoliko utrka. U Monzi je bio brz, kao i u Sochiju, trebao je biti na postolju na obje utrke. Onda je bio jak u Istanbulu i imao je brzinu cijeloga vikenda tako da mislim da je riječ o samopouzdanju.”

“Trebamo ga da isporuči rezultate u ovo vrijeme godine. Ovo je sjajan rezultat za njega.”

“Mislim da smo uspjeli pronaći prave postavke koje funkcioniraju za njega. I uspijevamo optimizirati bolid malo više prema njegovom stilu.”


“Dolaze neke važne utrke [Meksiko, Brazil, Katar, Saudijska Arabija i Abu Dhabi] tako da nam treba ono što je napravio na posljednjoj utrci.”

“Nije imao sreće što mu je izmaknuo pole position. Ali to je sjajan napredak za njega.”

Iduća utrka vozi se u Meksiku gdje su Verstappen i Red Bull pobijedili 2017. i 2018. i odvozili najbrže vrijeme u kvalifikacijama na posljednjem izdanju ove utrke 2019., ali s pole positiona je startao Leclerc jer Verstappen nije dovoljno usporio za vrijeme žute zastave.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.