x

Red Bull promijenio plan nakon otkazivanja Singapura

Red Bull će promijeniti svoj razvojni plan za ovu sezonu nakon otkazivanja spore ulične staze u Singapuru jer je to jedina preostala staza u ovogodišnjem kalendaru koja ima tako specifične zahtjeve, poput Monaka i Bakua, potvrdio je njihov motorsport savjetnik Helmut Marko.

Red Bull je bio najbrži na posljednje dvije ulične utrke i na obje su utrke ostvarili pobjede, što je prvi puta nakon 2014. da su slavili na dvije uzastopne utrke nakon Ricciardovih pobjeda u Mađarskoj i Belgiji, piše MAXF1.net.

Bez obzira što vode u oba prvenstva, Verstappen i Red Bull mogu žaliti što Baku nisu napustili s većom bodovnom prednošću ispred Hamiltona koji je i dalje samo četiri boda iza Nizozemca i to zahvaljujući velikoj pogrešci na ponovnom startu utrke.

“To jednostavno boli, bili smo najbrža kombinacija, ali smo samo četiri boda ispred, to ne odražava našu snagu,” rekao je Marko.

“Sa srećom koju Mercedes ima, morate biti sretni sa svakim bodom koji im uspijete pobjeći.”

“Imali smo najbrži bolid u Bakuu i Monaku.”


“Ali i na ostalim stazama. Nismo bili tako dobri u Barceloni, ali to je bilo najviše zbog potrošnje guma. Ali općenito smo imali brži paket.”

“I ne pričamo toliko o pogreškama. I rijetko ih činimo.”

“Brzi smo. A staza u Singapuru otpada, što je ključan korak u razvoju bolida jer Singapur traži jako drukčije stvari od ostalih staza u ovogodišnjem kalendaru.”

“Tamo su samo spori zavoji, slično Mađarskoj, ali Mađarska nije tako ekstremno spora kao Singapur. Hvala Bogu da je otkazivanje objavljeno tako rano da možemo planirati svoj razvoj prema tome.”

“Ali Singapur bi bila staza koja bi nam jako odgovarala. Ali što je tu je.”

Honda i Renault jedini nisu uveli nove primjerke pogonskih jedinica na šestoj utrci sezone u Bakuu, a Marko nije htio odgovoriti hoće li to učiniti u Francuskoj.


“Pokušavamo koristiti prvi motor što je dulje moguće,” rekao je.

“Red Bull Racing nije pokazao znakove pada snage pa ćemo nastaviti. Šteta na Gaslyjevom motoru koji je imao pad snage trenutno se istražuje u Sakuri [Hondinom F1 sjedištu u Japanu]. Otkrije li se nešto što bi moglo utjecati i na motore u Red Bullu, to će utjecati na naše planove.”

Što se tiče iduće utrke u Francuskoj, koja se nije vozila 2020. i na kojoj je Mercedes slavio na posljednje dvije utrke 2018. i 2019., Marko smatra da moraju ići sa stavom da žele biti najbrži iako se od Mercedesa očekuje da se vrate u svojem najboljem izdanju nakon samo sedam osvojenih bodova na posljednje dvije utrke.

“Francuska je opet jako atipična staza s površinom koja ne postoji nigdje drugo i s posebnim sekvencama zavoja,” rekao je.

“Tamo idemo sa stavom da želimo biti najbrži.”


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.