x

Masters u Kini

Regionalni derbi u finalu Šangaja: Ćorić srušio Federera i zakazao duel s Đokovićem

Sjajni 21-godišnji hrvatski teniser Borna Ćorić porazio je nekada prvog igrača svijeta Rogera Federara u polufinalu Mastersa u Šangaju rezultatom 2:0 te se plasirao u finale u kojem će igrati protiv Srbijanca Novaka Đokovića.

Ćorić je protiv Federera odigrao sjajan meč, držao je fokus i koncentraciju tokom svih sat vremena i 14 minuta koliko je susret trajao, a na kraju je pobjedu upisao bez izgubljenog seta.


Na početku meča Ćorić je odmah napravio break, čime je iskoristio nešto lošiji početak Švicarca, a nakon toga igrao je odlično na svoj servis i Federeru nije dopustio nijednu break priliku. Na kraju, rezultatom 6:4 osvojio je prvi set i stigao je u vodstvo od 1:0.


Nošen sjajnom igrom iz prvog seta, Ćorić je odlično otvorio i drugi, odmah je na početku uzeo još jedan break Federeru, a zahvaljujući superiornoj igri i nemoći Švicarca da odgovori na njegov servis, sačuvao je prednost do kraja i rezultatom 2:0 plasirao se u finale Mastersa u Šangaju.


Na kraju je Ćorić imao devet asova, jedan više u odnosu na Federera, a postotak osvojenih poena na prvi servis iznosio je čak 78 posto. Hrvat je imao statistiku od 73 posto osvojenih poena na drugi servis, pa i ne čudi što Federer nije uspio napraviti nijedan break.


Ćorić će u finalu igrati protiv Novaka Đokovića koji je ranije porazio Zvereva rezultatom 2:0 u setovima. Ovo će biti treći susret ova dva tenisera, a 2016. i 2018. godine Đoković je upisao sigurne pobjede od 2:0.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.