x

tuga

Rekla sam ti da se paziš, bio si nestašan, ali uvijek sretan: Potresan govor nastavnice na sahrani tinejdžera koji se utopio na Adi!

Uplakani članovi porodice, drugovi i drugarice šesnaestogodišnjaka koji je tragično preminuo na Adi Ciganliji, okupili su se jučer na groblju Orlovača da ga isprate na vječni počinak.

Posljednji pozdrav uputio je veliki broj ljudi, a među njima i čitav nastavni kadar Tehničke škole u Železniku, kao i prijatelji sa bijelim ružama, balonima i svijećama.

Sveštenik je održao opelo i krenula je tužna povorka.

Potom je govor održao jedan od profesora nastradalog tinejdžera.


Foto: Kurir

- Taj šesti jun trebalo je sa bude tvoj sretan dan, a završio se najtragičnije. Tvoji nestašluci, tvoje uzbuđenje i osmijeh nećemo više vidjeti, a prvo jutro u školi bez tebe počeli smo u tišini, ostavivši cvijeće na mjestu gdje si sjedio. Imao si veliko srce i volju, onakvu kakva se rijetko viđa. Svi smo voljeli tvoje nevine šale, a nismo znali da nikada nećemo imati priliku da ti kažemo koliko si nam značio - rekao je u svom govoru dječakov profesor jedva zadržavajući suze i jecajući.


Govor je održala i nastavnica koja je rekla da ga je, kad je krenuo, upozorila da se pazi.

- Rekla sam ti da paziš na stepenicama, a nisam znala da će to biti moje posljednje riječi upućene tebi. Bio si nestašan, ali sretan, uvijek sa osmijehom. Mi smo se trudili da tebe podučimo i izvedemo na pravi put, ali si ti podučio nas pravim vrijednostima. Da cijenimo ljubav, dječju sreću i šalu - rekla je nastavnica, a djeca su tada pustila balone i u suzama se zagrlila.

Podsjetimo, tinejdžeri su se u utorak utopili na Adi Ciganliji, a okolnosti pod kojima je došlo do tragedije se ispituju. Čeka se obdukcija tijela kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti, a drugari koji su bili prisutni biće ispitani u prisustvu roditelja u svojstvu očevidaca u Višem javnom tužilaštvu.


Otac jednog tinejdžera ispričao je šta pokazuju nadzorne kamere i šta se dešavalo u trenucima ove tragedije.

- Na snimku sa nadzorne kamere se vidi da mu on pruža nogu, dok svi ostali bježe. Niko ga nije držao, niti pokušao da mu pomogne. Da ga je bar neko od te brojne djece uhvatio za ruke, ili ispod pazuha, da su napravili lanac, mogli su da izvuku i spasu i drugog dječaka, koji se davio. Oni su svi pobjegli, samo je moj sin ostao da pomogne, a dijete koje se davilo, uhvatilo ga je za nogu i svuklo sa pontona - rekao je otac nastradalog dječaka.

.

.

Izvor: Kurir 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.