x

Na kraju možda i najrealniji ishod

Remi Manchester Uniteda i Arsenala na Old Traffordu

Manchester United je na Old Traffordu u posljednjoj utakmici 7. kola Premier lige ugostio Arsenala i odigrao 1:1.

Crveni đavoli su nakon poraza u prošlom kolu na gostovanju kod West Hama željeli doći do pobjede kojom bi se približili gornjem dijelu tabele.

Ipak, prvi dio utakmice je donio blijedo izdanje Uniteda, ali i Arsenala pa se na prvi udarac na gol trebao čekati sve do 27. minute.

Drugi dio prvog poluvremena je donio nešto malo bolju igru, a u 44. minuti Arsenal je mogao stići do vodstva i to u dva navrata tokom jedne akcije, ali je De Gea u oba slučaja sjajno reagovao.

Minutu kasnije bilo je već 1:0 za Manchester United kada je Scott Mctominay sjajno opalio sa vrha šesnaesterca i postigao sjajan gol.

Početak drugog poluvremena je donio nešto bolju igru Arsenala koji je u 58. minuti stigao i do izjednačenja kada je Aubameyang postigao gol za 1:1.

Pomoćni sudija je poništio ovaj gol zbog ofsajda iako je situacija bila potpuno čista, ali je na sreću navijača Arsenala na scenu stupio VAR i priznao gol.

Nakon toga je Manchester United bio puno bolji tim na terenu te je konstantno napadao i stvarao prilike za gol.

Odličnu priliku je u 91. minuti imao Marcus Rashford kada je šutirao iz slobodnog udarca, ali je golman Arsenala odbranio njegov šut pa je ostalo 1:1.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.