x

Napuštaju klub

Remont u Real Madridu: Čak devet igrača odlazi ovog ljeta, na crnoj listi je i momak iz BiH

Posljednjih sedmica, nakon propalog transfera Kyliana Mbappea iz PSG-a, više se govori o drugim mogućim kupovinama nego o prodaji igrača u kontekstu Real Madrida.

U međuvremenu, “Marca” prenosi kako Real Madrid ima spisak od devet igrača koji će se morati oprostiti od kluba ovog ljeta.

Poznato je da se od španskog i evropskog prvaka opraštaju Marcelo, Gareth Bale i Isco. Ugovori za sva tri igrača ističu na kraju juna.

Real Madrid će vjerovatno ostaviti na posudbi golmana Andriya Lunina, koji želi dobiti veću minutažu, na šta ne može računati pored konkurencije u vidu Thibauta Courtoisa.

"Na 'crnoj listi' je i momak rođen u Bijeljini, Luka Jović, na kojeg su trener i uprava kluba praktično zaboravili", piše Football Espana . Među zainteresovanim klubovima spominje se Milan.


Blizu odlaska iz Real Madrida je i Mariano Diaz, dominikanski napadač koji je u Real stigao 2018. godine, ali do danas ne igra veliku ulogu u momčadi. Fudbaler je navodno izjavio da ovaj put neće praviti probleme i da će ponizno odustati od momčadi.

Na spisku igrača koji se spremaju za odlazak našao se i Jesus Vallejo, piše Marca, iako Carlo Ancelotti nije sto posto uvjeren u prodaju defanzivca, jer dobro dođe kao rezerva s klupe.

Posljednja dva igrača su Marco Asensio i Dani Ceballos. Prvi ima godinu dana ugovora i za sada se ništa ne zna o tome da klub s njim pregovara o mogućem produženju.


Dakle, ljetni prijelazni rok je posljednja prilika za Real da unovči prodaju Španca. Moguće je da će obje strane konačno sjesti za sto i razgovarati o produženju ugovora, no problem bi mogao predstavljati to što Asensio želi da ima veću ulogu u ekipi.

U kontekstu Ceballosa, mediji pričaju o mogućem povratku u Real Betis. Njegova ugovorna situacija je potpuno ista kao s Marcom Asensiom - ugovor mu ističe na ljeto 2023. godine. 


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.