x

NAJAVLJEN KONCEPTOM

Renault predstavio coupe-SUV Arkana

Renault je u augustu prošle godine u Moskvi prestavio koncept Arkana, koji je sada dobio produkcijsku formu i već ga je moguće naručiti u Rusiji, a uskoro bi se mogao pojaviti i na ostalim tržištima.

Renault Arkana predstavlja jeftiniju alternativu skupim coupe-SUV modelima kao što su BMW X4 i Mercedes-Benz GLC Coupe, a izgleda gotovo identično kao i koncept predstavljen prošle godine na Sajmu automobila u Moskvi. Primjetne razlike se ogledaju u rešetki hladnjaka i odustvu dvostrukih izduvnih cijevi.

Unutrašnjost je mješavina komponenti viđenih u različitim Renaultovim i Dacijinim modelima. Arkana je dobila 8-inčni ekran osjetljiv na dodir i smješten na centralnoj konzolu, automatski klima uređaj, grijače sjedišta, parking senzore i još mnogo toga. U unutrašnjost se udobno može smjestiti do pet putnika, a zapremina prtljažnika iznosi od 508 do 1.333 litra.

Iz Renaulta su obećali da će ponuditi unikatni balans između dinamike sedana i snažnog karaktera vozila s većim rastojanjem od tla. Model ima 55 posto novih komponenti šasije u odnosu na ostale Renaultove SUV-ove te je postao prvi koji je za rusko tržište dobio 1,3-litarski motor s turbopunjačem koji razvija 150 KS te je uparen s CVT X-Tronic automatskim mjenjačem. Opciono je moguće dobiti pogon na sva četiri točka, a kada je to slučaj, crossover nudi tri moda vožnje, 2WD, Auto i Lock. Specijalno za rusko tržište je pripremljen atmosferski 1,6-litarski benzinski motor koji isporučuje 115 KS.

Renault za Arkanu uvodi i Edition One model koji doalzi s LED svjetlima, dodatnim hromiranim detaljima te 17-inčne naplatke u dva tona. Cijena osnovnog modela u Rusiji iznosi oko 19.700 eura.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.