x

niže skandale

Reper Ša maltretira kokoške u Zadruzi: Za šutiranje domaćih životinja može u zatvor do dvije godine!

Nasilje u rijaliti programu „Zadruga" odavno je postalo svakodnevnica, ali posljednjih dana gledaoci sve više svjedoče i scenama u kojima rijaliti učesnici svoju agresiju i bijes ispoljavaju nad nedužnim životinjama.

Posljednji u nizu koji je to učinio, bio je reper Nenad Aleksić Ša, koji je išutirao nedužne kokoške, nakon žučne rasprave sa svojom ljubavnicom Tarom Simov.

Kako se vidi na snimku i fotografijama koje objavljujemo, on je krvnički, više puta uz najužasnije psovke udarao nogom nedužne domaće životinje, koje su mu se našle na putu.


- Bježi bre, mrš u p.. m.. rinu! Bježi bre od mene, m.š! - ponavljao je nervozni Ša, svaki put kada bi šutnuo kokoške.

Inače, sve vrijeme je držao u ruci limenku piva, pa se pretpostavlja da je bio i pod uticajem alkohola.


Ukoliko se nadležni organi pozabave ovim slučajem nasilja nad životinjama, a na šta mi apelujemo, te se dokaže da je ovaj reper kriv, on bi mogao da odgovara na osnovu dva zakona koji se odnose na zlodjelo koje je učinio.


Najprije, to je Zakon o dobrobiti životinija, koji objašnjava da je zlostavljanje svako postupanje ili nepostupanje sa životinjama, kojim se namjerno ili iz nehata izaziva bol, patnja, strah, stres, povreda, narušava genetska cjelovitost životinje i izaziva smrt. Članom 7. ovog zakona, zlostavljanje životinje je zabranjeno, a svako ko se ogluši o ovo, kazniće se novčanom kaznom u iznosu od 5.000 do 50.000 dinara.


Međutim, zlostavljanje životinja zabranjeno je i Krivičnim zakonikom Srbije i o njemu govori član 269. u kom se kaže da će se onaj ko kršeći propise ubije, povrijedi, muči ili na drugi način zlostavlja životinju, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do dvije godine.

.

.

.

.

Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.