x

Zenica

Reprezentativke BiH pobijedile Albanke! (GALERIJA)

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
Ženska „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je u prijateljskom meču u Trening centru NS/FS BiH u Zenici Albaniju rezultatom 1:0.

U prvom poluvremenu igra se odvijala između dva šesnaesterca bez mnogo prilika. Gošće su prve zaprijetile u 29' kad se Megi Doci izborila za loptu na ivici kaznenog prostora i šutirala, ali je Envera Hasanbegović na golu bh. tima bila na visini zadatka.

Reprezentacija BiH je uzvratila u 38' kad je Selma Kapetanović centrirala iz kornera, a Milena Nikolić glavom loptu poslala preko gola. 

Nikolić je u 41' prošla po desnoj strani i odigrala povratnu loptu ka Eni Taslidži koja sa 15-ak metara šutira pored gola. 


Taslidža u 52' prolazi po lijevoj strani i pogađa stativu protivničkog gola. Mejrema Medić je dobro šutirala sa oko 20 metara u 59', ali lopta odlazi pored gola.

BiH do prednosti dolazi u 63' kada Marija Aleksić iz slobodnog udarca sa 18 metara postiže pogodak.

Do kraja utakmice bh. tim je imao još dva pokušaja sa distance, a najbolju priliku je propustila Milena Nikolić čiji je šut glavom sa peterca albanska golmanica izbacila u korner.

Selektorka Samira Hurem je nakon utakmice izjavila: „Zadovoljni smo. Stvorili smo nekoliko šansi protiv ekipe koja ima kvalitet. Naša kapitenka Milena Nikolić se vratila i dominirala je na terenu. Žao mi je što nije postigla pogodak. Ovo su mlade igračice kojim treba još vremena da budu na pravom nivou. Da su iskusnije, vjerovatno bismo još neku priliku iskoristili. Ove nam utakmice služe za njihov razvoj i možemo reći da smo ispunili cilj.“


.

Bosna i Hercegovina-Albanija 1:0 (0:0)

Trening centar NS/FS BiH, Zenica.

Sutkinja: Merima Čelik.

Sudije asistenti: Almira Spahić, Damir Lazić.

4. sutkinja: Nejra Ališpago.

Golovi: 1:0 Aleksić (63').

Žuti kartoni: Velagić, Medić (BiH), Morina (Albanija).

Crveni karton: Morina (Albanija).

Bosna i Hercegovina: Envera Hasanbegović, Valentina Šakotić, Nikolina Vujadin (85. Sumeja Bektaš), Melisa Hasanbegović, Marija Aleksić, Mejrema Medić (85. Sofija Krajšumović), Aida Hadžić, Milena Nikolić, Selma Kapetanović, Ena Taslidža (54. Đula Velagić), Amna Lihović (46. Jelena Koprena). Selektorka: Samira Hurem.

Albanija: Viona Rexhepi, Alma Hila (87. Aidena Mustafa), Albina Rrahmani, Arbiona Bajraktari, Sara Maliqi (90. Cyme Lulaj), Mesuara Begallo (50. Arbejita Curraj), Geldona Morina, Megi Doci, Lucie Gjini, Kristina Maksuti, Esmeralda Franja. Selektor: Vioresin Sinani.



.

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto : Pahuljko/
Izvor : NFSBiH

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.