x

Restilizovani Renault Clio će uskoro biti predstavljen

​Renault je spreman da javnosti predstavi restilizovanu verziju jednog od njegovih najbitnijih modela.

B segment je niša koja je prepuna konkurencije, uprkos činjenici da neki od njih počinju da gube bitku s nadolazećim propisima o izduvnim gasovima.

Restilizovani Renault Clio već ima zakazan datum predstavljanja. Kamuflirane verzije su već viđane na drumovima, a nedavno je primijećeno i snimanje reklame za dolazeći model. Francuski brend je primijenio prave i neophodne izmjene kako bi peta generacija Clija mogla da se suoči sa posljednjim godinama svog života na tržištu sa većim samopouzdanjem i odlučnošću prije nego što je definitivno zamijeni moderna reinterpretacija električnog Renaulta 5 sa ​​kojim će se paralelno proizvoditi dvije i po godine.

Najveći dio novina na Cliju, koji će biti predstavljen 18. aprila, koncentrisan je u prednjem dijelu, ističući se ravnijim farovima i kladeći se na avangardniju interpretaciju tipičnih očnjaka koji počinju od krajeva farova, sada sa nekim naborima koji se protežu duž krajeva sa značajnim uticajem Scenic Visiona, uz svjetla opremljena LED tehnologijom, zajedno sa sportskijom rešetkom naslijeđenom od novog Australa.

Na zadnjem dijelu, promjene neće biti tako upadljive, iako je to savršena prilika da Clio ponudi sportskiju završnu obradu "Esprit Alpine" sa posebnim detaljima.

Gali su se dosta potrudili kako bi poboljšali eksterijer, jer je unutrašnjost jedna od njegovih prednosti, gdje će samo multimedijalni sistem "Easy Link" dodati novu povezanost.

Clio će zadržati svoju ponudu motora uglavnom netaknutom, sa benzinskim, dizel, TNG i hibridnim verzijama.

Što se hibrida tiče, prvi je već poznat, ima motor zapremine 1,6 litara i tehnologiju HEV, dok je druga verzija sa tehnologijom MHEV, koji ima 1,3-litarski benzinski motor TCe sa 145 KS, koji će takođe stići i u verziji sa 115 KS. Francuzi će optimizovati ručni i automatski mjenjač sa ciljem povećanja efikasnosti, a ne performansi. Novi model se u salonima očekuje sredinom jula, prenosi AutoRepublika.



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.