x

Cimirot odigrao cijeli meč, Kolašinac ostao na klupi

Rezervisti Arsenala se lako obračunali sa Standardom

Fudbaleri Arsenala večeras su pred svojim navijačima lagano savladali Standard Liege sa 4:0 u drugom kolu grupne faze Evropske lige.

Arsenal je ovaj meč počeo u rezervnom sastavu, a Unai Emery je odlučio da odmori većinu prvotimaca. Rezervisti Arsenala su maksimalno iskoristili priliku i pokazali Emeryju da na njih može ozbiljnije računati.

Topnici su poveli već u 13. minuti kada je 18-godišnji Martinelli sjajno glavom pogodio za 1:0. Samo tri minute kasnije isti igrač je bio u centru pažnje kada je odlično matirao gostujućeg golmana za 2:0.

Arsenal je do trećeg gola stigao već u 22. minuti, a ovaj put u listru strijelaca upisao se Willock. Posao u ovom meču londonski klub je završio u 57. minuti, a konačnih 4:0 postavio je Ceballos prvim golom u dresu Arsenala.

Bh. reprezentativac Sead Kolašinac pobjedu Arsenala odgledao je s klupe za rezervne igrače, dok je s druge strane Gojko Cimirot na terenu proveo svih 90 minuta.

U istoj grupi igrali su još Victoria Guimaraes i Frankfurt, a njemački klub slavio je s minimalnih 1:0. Jedini gol na meču postigao je N'Dicka u 36. minuti utakmice.

Arsenal je prvi u ovoj grupi sa šest bodova, dok Standard i Frankfurt imaju po tri. Victoria je posljednja bez bodova.

Veoma zanimljivo bilo je i u grupi C gdje su sjajan meč odigrali Trabzonsport i Basel. Basel je poveo sa 1:0 golom Widmera, ali su domaći preokrenuli na 2:1 golovima Parmaka i Sose. Ipak, bod Baselu donio je Okafor.

U istoj grupi Getafe je kao gost pobijedio Krasnodar sa 2:1. Dva gola za goste postigao je Angel, dok je jedini pogodak za ruski tim dao Ari. Getafe je prvi sa šest bodova, dok Basel ima četiri. Trabzonspor ima jedan, a Krasnodar je još uvijek bez bodova.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.