x

Iznenađenje

Ricciardo slavio u dramatičnoj utrci u Kini, Bottas drugi, Raikkonen treći

Izuzetno dramatična utrka za Veliku nagradu Kine otišla je u ruke Daniela Ricciarda koji je utrku počeo na šestom, a završio na prvom mjestu. Veliko iznenađenje priredili su Sebasitan Vettel i Lewis Hamilton koji su ostali bez podijuma.

Riccardo je fantastično vozio utrku u Kini i na kraju slavio ispred Valtterija Bottasa i Kimija Raikkonena koji su zauzeli drugo, odnosno treće mjesto.


Lewis Hamilton je na kraju završio na četvrtom mjestu, iza njega je bio Max Verstappen, dok je na osmom mjestu bio Sebastian Vettel, vozač Ferrarija koji je s pol pozicije počeo utrku.


Vettel je na jučerašnjim kvalifikacijama najavio pohod na prvo mjesto i na osvajanje i treće utrke sezone nakon što su početne dvije utrke nove sezone pripale njemu. Naime, Vettel je rekordom staze (1:31:095) osvojio svoju 52. pol poziciju u karijeri i činilo se da će on danas slaviti.


Već na startu Vettel je ostao na prvom mjestu i sve je krenulo po planu. Ubrzo je Bottas prestigao Raikkonena i zauzeo drugo mjesto.

Vettel u 21. krugu odlazi u boks, ali se nije uspio vratiti prije Bottasa koji je u boksu bio jedan krug ranije. U tim momentima Raikkonen je bio prvi, Bottas drugi, a Vettel treći.


Zatim Bottas pretiče Raikkonena koji nakon toga odlazi u boks te se na stazu vraća kao šestoplasirani.


U 38. krugu kreće fanstastični period za Ricciarda koji prestiže Raikkonena i dolazi na peto mjesto. Potom je u 41. krugu prestigao Hamiltona za treće mjesto te ubrzo nakon toga i Vettela za drugo mjesto, a onda su se u 43. krugu Verstappen i Vettel okrenuli u zavoju 14. Verstappen je bio kriv zbog toga i dobio je kaznu od 10 sekundi.


Ricciardo sjajnu vožnju nastavlja te u 46. krugu pretiče i Bottasa za prvo mjesto, a do kraja vožnje nije bilo pretjeranih promjena osim toga što je Alonso uspio prestići Vettela i preuzeti sedmo mjesto.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.