x

Ricciardo sretan što je vozio ‘prljavo’ u borbi sa Sainzom

Daniel Ricciardo kaže da je sretan što je s ‘prljavom’ vožnjom uspio obraniti poziciju od Carlosa Sainza kojega je uspio zadržati iako je Ferrari u Austinu bio brži od McLarena.

Ricciardo je u prvom krugu uspio prestići Sainza koji je startao jedno mjesto ispred njega na mekšim gumama, a kad je Sainz pokušao prestići Ricciarda kad su oboje bili na istim gumama u 43. krugu došlo je do dodira u kojem je Sainz oštetio svoje prednje krilo, piše MAXF1.net.

Španjolac se nakon toga incidenta požalio momčadi ‘da je to bilo malo prljavo’, a do kraja utrke nije uspio zaprijetiti Ricciardu koji je završio peti dok je Sainz do kraja izgubio i šesto mjesto od Bottasa.

“Bili smo jedan pokraj drugoga, bilo je malo guranja kotačima,” komentirao je okršaj sa Sainzom Ricciardo.

“Bilo je zabavno i morao sam se braniti kako god sam znao. Naravno, ne želite nikoga namjerno udariti, ali to je bilo malo žešće utrkivanje.”


“Kad ste s vanjske strane onda ste malo više izloženi.”

“Ništa nije bilo namjerno, ali to je rizik kad ste s vanjske strane.”

Ricciardo je komentirao i Sainzovu radio poruku prema Ferrariju da je Ricciardova obrana bila ‘pomalo prljava’.

“To je cool, sretan sam s prljavom vožnjom. Ja sam inače dobar dečko tako da je dobro tu i tamo biti prljav.”


“Prestigao sam ga na startu i onda mi je vratio s dobrim potezom s vanjske strane šestoga zavoja prije zavoja broj sedam, a onda sam ja njega prestigao s unutarnje strane 17. zavoja.”

“Carlos je pokazao da je Ferrari bio brži, nismo mogli pratiti njihovu brzinu. To je nešto što moramo analizirati, ali lijepo je pobijediti barem jednoga od njih [Leclerc je završio četvrti].”

Ricciardo se nakon 17 od 22 utrke nalazi na osmom mjestu u poretku vozača – nakon što je u prvih 13 utrka osvojio 56 bodova, na posljednje četiri osvojio je čak 49 bodova, uključujući pobjedu u Monzi uz najbrži krug.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.