x

Ricciardo u pregovorima za iduću sezonu F1

McLarenov vozač Daniel Ricciardo u pregovorima je s nekoliko momčadi oko moguće uloge testnoga i rezervnog vozača za iduću sezonu, uključujući Red Bull i Mercedes, što je potvrdio i Mercedesov F1 šef Toto Wolff.

Ricciardo je još prije nekoliko tjedana potvrdio da neće biti u Formuli 1 2023. u ulozi trkaćega vozača budući da ga ne zanimaju mjesta u manje konkurentnim momčadima poput Williamsa i Haasa, a mjesto u McLarenu izgubio je nakon prilično loših performansi pokazanih u posljednje dvije godine, donosi MAXF1.net.

Prošlu utrku u Meksiku Ricciardo je podsjetio na stare dane nakon što se probijao kroz poredak na soft gumama i uspio izgraditi deset sekundi prednosti ispred Ocona u Alpineu kako bi kompenzirao vremensku kaznu za incident s Tsunodom.

Ali to neće promijeniti njegovu situaciju za 2023. jer prvi puta od 2010. godine neće biti dio startnoga poretka nijedne utrke – 2011. godine debitirao je za HRT na VN Velike Britanije i za španjolsku momčad odvozio 11 utrka do kraja sezone prije prelaska u Toro Rosso 2012.


“Mogu sa sigurnošću reći da neću biti u Formuli 1 iduće godine iza upravljača,” rekao je Ricciardo u Meksiku.

“Ali i dalje želim biti u sportu, želim raditi s momčadi s ambicijom da se vratim 2024. godine.”

“Osjećam da će mi vrijeme izvan trkaćega mjesta dobro doći, a onda ću se pokušati vratiti 2024. Još nisam gotov, ali izgledat će nešto drukčije.”


Mercedesov Toto Wolff priznaje da još uvijek nisu odlučili oko trećega vozača i da je Ricciardo privlačna opcija zbog svoga vedrog karaktera i iskustva s različitim momčadima poput Red Bulla, Renaulta i McLarena.

“Mislim da Daniel razgovara s nekoliko momčadi oko potencijalne uloge, uključujući i Red Bull,” rekao je Wolff.

“Što se nas tiče, mi ga jako volimo, on je sjajan karakter, ali nismo još u poziciji da kažemo tko će biti naš treći vozač.”

“Ima sjajnu osobnost i tu je već dugo. Jako dobro poznaje bolide i to bi moglo biti zaista korisno. Ali ne želim poticati bilo kakve glasine jer još nismo odlučili.”


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.