x

Rijetko ko zna koliko težak život je imao Đorđe David!

Muzičar Đorđe David dok se borio sa opasnim virusom, obavještavao je javnost o svom stanju, a sada je za srbijanske medije otkrio da je bio u životnoj opasnosti i koliko teško djetinjstvo je imao.

– Bio sam u životnoj opasnosti, moje šanse su bile 50 prema 50. Izvukli su me moja plivačka pluća i srce naviklo na stalne treninge, tako su mi rekli doktori. Jedinu frku sam imao da će virus ostaviti trajne posljedice na moj glas i pluća, jer su oni moje sredstvo za rad, moja porodica zavisi od njih – rekao je za magazin “Lena”.

Mnogi ne znaju da je muzičar imao traumatično djetinjstvo, rano je ostao bez oca.


– Djetinjstvo mi je bilo lijepo zahvaljujući majici, koja je bila prava rokenrol mama. Čuvala je moje dječaštvo i nepristajanje da odrastem time što je sve pokrivala kad zafali, kad nema posla. Do svog zadnjeg dana. Moja sestra je teško podnijela trenutak kada je otac poginuo i nije se sa tim pomirila do kraja života. Majku sam sahranio 2013., a sestru 2017. godine. Sada je cijela priča svedena na dijete, Anu i rokenrol.

Podsjetimo, njegov otac zvao se Vasilije Vasa Nikolić i bio je savjetnik u kabinetu Dragoslava Markovića, a kasnije kod jugoslovenskog predsjednika Josipa Broza Tita.


Međutim, srećan život porodice Đorđa Davida prekinula je tragedija koja se dogodila 1979. godine. Tada je, u saobraćajnoj nesreći, na 800 metara od njihove kuće poginuo Davidov otac.

U automobilu je u tom momentu bio i Đorđe. Otac je poginuo na licu mjesta, a Đorđe je prošao bez ijedne povrede. Kako je pjevač u jednom intervjuu kasnije ispričao, sve se desilo pod sumnjivim okolnostima. U njihovo vozilo je udario kombi angolske ambasade, a ljudi koji su se u njemu nalazili imali su diplomatski imunitet. Oni su brzo nakon nesreće avionom otišli iz Jugoslavije. O njima se više nikada ništa nije saznalo.



Izvor: Blic

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.