x

Rimac predstavlja produkcijski C_Two u Ženevi

Serijska verzija drugog modela kompanije Rimac Automobili debitovaće u martu na ženevskom auto-salonu, a najavljeno je i otvaranje novog istraživačko-razvojnog centra u Velikoj Britaniji.

Kompanija Rimac Automobili, koju je osnovao Hrvat Mate Rimac, proslavila se prototipovima hiperportskih električnih automobila, da bi nakon toga usledila saradnja sa velikim svetskim imenima auto-industrije, kao što su Porsche, McLaren, Koenigsegg, Hyundai...

U razgovoru za Autocar, osnivač i vlasnik, Mate Rimac, otkrio je neke planove za budućnost kompanije.

On je kazao da su trenutno fokusirani na pripremu produkcijske verzije hipersportskog električnog automobila C_Two, čija će finalna verzija biti izložena na Sajmu automobila u Ženevi 2020.

Očekuje se da serijska proizvodnja ovog automobila počne krajem naredne godine, a u planu je da bude napravljeno svega 150 primjeraka.

Pogonski sistem sastoji se od 4 elektromotora, a svaki je smešten u po jednom od točkova. Ukupna snaga iznosiće 1.914 KS, a maksimalni obrtni moment 2.300 Nm.

Električna energija će se skladištiti u baterijama od 120 kWh, što će omogućiti da C_Two pređe oko 650 km sa jednim punjenjem.

Impresivne su u performanse, pa će ovaj automobil ubrzavati 0-60 milja na sat (0-96 km/h) za samo 1,85 s, a 0-100 mph (160km/h) za svega 4,3 sekinde. Maksimalna brzna iznosiće 412 km/h.

Produkcijski Rimac C_Two dobiće i novu oznaku, ali Mate nije mogao da saopšto njegovo ime s obzirom da ni u samoj kompaniji još nisu odlučili kako će se zvati serijski model.

U razgovoru za Autocar, Rimac je kazao i da je u planu otvaranje zajedničkog istraživačko-razvojnog centra u saradnji sa britanskom kompanijom HR Owen, koji će se nalaziti na tlu te zemlje.

On je izjavio da voli da radi sa britanskim inženjerima i smatra kako su oni među najboljima u Evropi.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.