x

Rječnik dvogodišnjaka : Razvoj i poticanje govora rečenica

Rječnik dvogodišnjaka sada je na putu da postane bogat i prelazi na sljedeću veliku prekretnicu : spaja ih u fraze i rečenice.

Tipično dijete od 24 mjeseca zna oko 50 do 75 riječi. I spaja kratke rečenice od dvije riječi kao što su: “tata spava” i “dati mlijeko”. Ili može ponoviti skupinu riječi koje često čuje, poput “Idemo pa-pa” ili “Gotovo je sad”.

Vjerojatno će se početi izražavati dužim rečenicama kako godina bude prolazila. Ako vaše dijete koristi manje od 20 riječi, potrebno je provjeriti probleme sa sluhom.


Nekoliko načina da potaknete rječnik dvogodišnjaka da govore rečenicama:

Kako biste pomogli vašem dvogodišnjaku pokušajte proširiti jednostavne fraze u svom govoru. Umjesto na primjer : “Daj da ti navučem čarapu.” Možete koristiti : “Želiš da ti mama pomogne navući čarapu.” 

Pokušajte ne ispravljati gramatiku dvogodišnjaku, još je prerano isticati greške. Pokušajte umjesto toga ležerno ponovite rečenicu koristeći prave riječi.


Također nemojte inzistirati da vaše dijete ponovi cijelu, pravilnu rečenicu. Traženje djeteta: “Možeš li reći, ‘Mama, pomozi mi s čarapom?” moglo bi samo frustrirati i zbunjivati vaše dijete.

Često čitajte na interaktivan način. To znači postavljanje pitanja svom djetetu na primjer o tome što vidi na slici ili što misli da će se sljedeće dogoditi u nekoj priči?


(Bebe.hr)

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Bio sam toliko depresivan kad me ljubavnica ostavila zbog drugog tipa nakon što smo hodali pet godina, pokušao sam je moliti da mi se vrati, odbila je i rekla da više ne osjeća ništa prema meni. nakon sve ljubavi koju smo dijelili u prošlosti, nisam mogao zamisliti svoj život bez nje, jer je moja ljubav prema njoj bila neprocjenjiva za razmjenjivati ​​iz bilo kojeg razloga, jednog dana dok sam pregledavao internet vidio sam komentar kako on ima moć vratiti bivšeg ljubavnika i odlučila sam se pokušati uvjeriti kontaktirajući ga i odmah sam to učinila, odgovorio je i objasnila sam kroz što prolazi i rekao je da je drugi tip upotrijebio vudu čaroliju na njoj zbog čega me ostavila zbog njega usprkos mojoj brizi za nju i obećanju da će mi pomoći da vratim svog ljubavnika, a također će mi pomoći da ga začaram da mi više ne može uzvratiti udarac, za manje od tri dana jedan čovjek je upucan od strane nepoznatih muškaraca na Floridi iu roku od 48 sati moja je djevojka bila u mojoj kući čekajući da se vratim s posla, a kad sam se vratio, počela je moliti, govoreći da joj je žao što nikada nije znala što ju je snašlo. hvala dr. apata na pomoći. kontaktirajte DR APATA za pomoć odmah putem e-pošte: [email protected]. Također možete razgovarati s njim na WhatsApp/Viberu putem +1(425) 477-2744. kontaktirajte DR APATA za pomoć odmah putem e-pošte: [email protected]. Također možete razgovarati s njim na WhatsApp/Viberu putem +1(425) 477-2744. kontaktirajte DR APATA za pomoć odmah putem e-pošte: [email protected]. Također možete razgovarati s njim na WhatsApp/Viber putem +1(425) 477-2744