x

Košarkaško prvenstvo za žene, 2.kolo

RMU Banovići bez problema slavili protiv mlade ekipe Čelik Subor

Aktuelne prvakinje BiH i najbolja ekipa u državi posljednjih nekoliko godina, ekipa RMU Banovići večeras je u zeničkog Areni slavila sigurnu pobjedu u okviru 2.kola košarkaškog prvenstva za žene protiv mlade domaće ekipe Čelik Subor. Rezultat na kraju bio je 57:76 za ekipu iz Banovića.

Domaće košarkašice jedinu prednost na utakmici imali su na početku utakmice, kada su povele 4:0 i to je bilo sve što su uradile protiv iskusnije, ali i mnogo skuplje ekipe Banovića. Nekadašnji prvak BiH pokušao je parirati koliko je mogao, ali aktuelne prvakinje su trenutno daleko ispred Čelika, čija trenerica Aida Kalušić ni večeras nije mogla računati na svoju ponajbolju košarkašicu Nedžlu Kovačević, koja je povrijeđena. Prvi period završen je 8:16 za gošće, dok je rezultat nakon 20. minuta igre glasio 20:37 za RMU Banovići.

U drugom poluvremenu, odnosno trećoj četvrtini nije se mnogo toga promijenilo, gošće su zahvaljujući sjajnoj Daniri Musić i Milici Zeljković imale veliku prednost, te sigurno kontrolisale utakmicu. Nakon trećeg perioda na semaforu je bilo 37:60 za gošće iz Banovića. U posljednjem periodu RMU Banovići su sačuvale visoko vodstvo, te upisale drugu pobjedu u sezoni. Na kraju je bilo 57:76 (8:16, 12:21, 17:23, 20:16) za tim RMU Banovići.

Kada su u pitanju najbolji pojedinci u ekipi RMU Banovići, Milica Zeljković postigla je 20 poena uz devet skokova, Danira Musić dodala je 15, dok je Jovana Marković upisala 11 poena. U redovima ekipe Čelika, Anida Ćorović bila je sjajna, ubacila je 23 poena uz sedam asistencija i pet skokova, dok je Ajla Selimović ubacila 13 poena uz sedam skokova.

RMU Banovići nakon dva kola imaju dvije pobjede, dok je Čelik nakon pobjede protiv Jedinstva u prošlom kolu, večeras i očekivano upisao prvi poraz sezone.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.