x

Odlazi iz Bašakšehira

Robinhova naredna stanica u karijeri potpuno iznenađenje

Robinho se priprema za novi transfer u svojoj bogatoj karijeri te će prema najavama inostranih medija tokom januara napustiti Bašakšehir. 

Naredna stanica u Robinhovoj karijeri bit će pravo iznenađenje. Čovjek koji je prije deset i kusur godina igrao za Real i Manchester City se sada nalazi pred odlaskom u Iran.

Iskusni Brazilac bi prema pisanju Gazzette dello Sport trebao potpisati ugovor sa Esteglalom, trenutno petoplasiranom timom iranskog prvenstva.

Robinho se s klubom iz Teherana već nalazi u završnim pregovorima te već dogovara lične uslove ugovora te drugi dio ove sezone neće nositi dres Bašakšehira.

U Bašakšehir je stigao početkom 2019. godine, ove sezone je upisao 12 natupa u svim takmičenjima bez postignutog gola, nije uspio očekivanja i njegov odlazak je logično rješenje.

Inače, Robinho će krajem januara napuniti 36 godina. Posljednjih nekoliko sezona je prava ptica selica jer je od odlaska iz Milana 2015. godine osim za Bašakšehir igrao za kineski Evergrande, brazilski Atletico Mineiro te turski Sivasspor.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.