x

Roditelji tvrde da im Rasta, Buba i Jala kvare djecu! Reper im servirao surov odgovor!

Na internetu se povela debata u kojoj učestvuju roditelji širom Balkana i odgovaraju na pitanje - da li muzika Raste, Bube i Džale kvari djecu ili se samo pjeva o stanju na Balkanu. Iz tog razloga, oglasio se Stefan Đurić, pa iznio svoj stav povodom teme koja je trenutno aktuelna. On je istakao da je glupo polemisati o ovome, ali da nije neočekivano.

"Svaki lijek koji kozumirate ima svoje dobre karakteristike i nus pojave, pa izvolite, ili ga uzmite ili nemojte. Mislim da je glupost o tome uopšte polemisati, jer nije to književno djelo pa sad da l' treba da ga ubacimo u lektiru ili ne treba. Niko od nas nije zahtijevao, niti protestujemo da to budo dio obrazovnog sistema ili bilo čega sličnog. To je muzika koja postoji kao takva i možete je slušati ili ne morate. Mislim da je mnogo pristojnija i da nosi mnogo bolju poruku nego muzika '90. Ništa se tu nije mnogo promijenilo u odnosu na prije, već prosto postoji internet i svako može da sjedne i da napiše neko svoje mišljenje. Tako je bilo i kod roka i kod panka, to je prosto normalno. Svaki novi pravac nosi to sa sobom", izjavio je on.


Na pitanje da li je muzika koju je on slušao kao dijete uticala na njega, odgovorio je:

"Naravno da jeste. Da nije uticala ne bih bio to što sam danas."

Budući da, poput Bube i Džale, Rasta uglavnom pjeva o novcu, n.rkoticima i djevojkama lakog morala, objasnio je i da li je to njegov način da ukaže u kakvom svijetu živimo ili umjetnička sloboda.

"Mislim da ja time samo na vrijeme kažem neke stvari koje djeca traže roditeljima da im objasne. To su obično stvari koje roditelji prećute svojoj djeci, pa ih klinci nauče tamo gdje ne treba i onda naravno ne znaju da se nose sa tim", bez dlake na jeziku rekao je on. 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Blic)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.