x

Roditeljstvo nije za svakoga: Ako se prepoznajete u ovih 9 znakova, onda ne biste trebali imati djecu

Ovih 9 znakova otkrit će vam jeste li spremni na roditeljstvo ili ta uloga jednostavno nije za vas.

Uloga roditelja nije za svakoga. Postoje ljudi koji znaju da ne žele djecu i ne planiraju se predomisliti, a isto tako nekim osobama bolje se kloniti beba. U nastavku donosimo 9 znakova koji govore da je bolje da se ne ostvarite u ulozi roditelja.

1. Mislite samo na sebe

Kada dobijete dijete, vaše potrebe obično padaju u drugi plan jer se mala djeca ne mogu brinuti sama za sebe. Dakle, ako mislite da se svijet vrti oko vas, učinite svima uslugu i nemojte se razmnožavati, piše YourTango.

2. Niste stabilni

Svi imamo svoje probleme, ali neke osobe su jako nestabilne. Ako vam je teško brinuti se o sebi, nemojte se odlučivati na djecu dok vam ne postane bolje. Djeca se ne bi trebala brinuti za svoje roditelje, već obrnuto.

3. Ne volite djecu

Ne vole svi djecu, i to je sasvim u redu i ne čini vas lošom osobom. Ako vam se od pomisli na djecu nakostriješi svaka dlaka na glavi, nemojte popustiti vršnjačkom pritisku ili društvenim očekivanjima i jednostavno nemojte imati djecu.


4. Tašti ste

Svi želimo izgledati dobro nakon porođaja, ali ako vas užasavaju debljanje ili strije, nemate dovoljno samopouzdanja te definitivno ne biste trebali imati djecu. Normalno je da želite izgledati dobro i biti u formi, ali ako ste toliko opsjednuti izgledom da ne možete podnijeti trudnoću i sve njezine izazove, pričekajte dok vam ne postane ugodnije u vlastitoj koži prije nego što počnete odgajati drugo ljudsko biće.

5. Ljuti ste i često vičete

Ako često podižete glas zato što ste ljuti na život, nemojte se razmnožavati i plašiti tu buduću djecu. Već uzrujavate svijet svojom stalnom ljutnjom. Prvo pokušajte s terapijom.

6. Preferirate samoću

Ako više volite biti sami, nego provoditi vrijeme s drugim ljudima ili se intimno povezati s nekim, možda niste sjajan kandidat za roditeljstvo. Naime, nakon što dobijete dijete, rijetko ćete biti sami. Lijepo je cijeniti samoću i uživati u njoj, ali ako vas društvo uznemirava, s djecom vam neće biti puno bolje.


7. Očekujete savršenstvo

Ako vam uvijek sve mora biti savršeno, dijete se vjerojatno neće uklopiti u vaš svijet. Djeca su glasna, neuredna, neoprezna i impulzivna. Život će vam preokrenuti na najbolji i najgori način jer je to njihova "zadaća". Ako ne podnosite da vam nešto iskače iz rasporeda, roditeljstvo će vas slomiti.

8. Tražite svaku kap partnerove pažnje

Svi želimo biti voljeni i u tome nije ništa loše, ali ako ne možete podnijeti pomisao da vaš partner obraća pozornost na nekog drugog osim na vas, niste spremni za ulogu roditelja. Čak i kada mislite da spavaju, djeca će se probuditi i zahtijevati pažnju. Oni traže stalni rad, ljubav i brigu. Više nećete biti centar svemira svog partnera sve dok vam djeca ne napuste dom.

9. Vaš brak ili veza su nestabilni

Ako su vam brak ili beza u potpunom rasulu, ne biste trebali imati djecu. Pričekajte dok ne izađete iz toksičnog odnosa. Možda mislite da će dijete promijeniti vaš odnos s partnerom, no varate se. Dijete će samo povećati vaše probleme.


(Roditelji.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.