x

otišla na doboš

Rodnu kuću Lepe Lukić zaplijenila banka i prodala za milion: Pjevačica šokirana, bratanac dao kuću pod hipoteku, nije plaćao kredit!

Rodna kuća pjevačice Lepe Lukić u selu Miločaj kod Kraljeva prošlog petka je prodata na javnoj licitaciji po cijeni od milion dinara, saznaje Kurir iz izvora koji je do detalja upućen u cijeli slučaj.

O ovoj kući se u medijima već pisalo više puta, uglavnom se spominjalo kako je folk pjevačica bila jako vezana za svoj dom, u kojem je provela djetinjstvo. Često je pričala o tome da je rado odlazila tamo, pogotovo dok su joj majka Milosija i brat Rajko bili živi. Razlog zbog čega je ova kuća u petak otišla pod doboš, prema riječima našeg izvora, jeste neplaćanje kredita od 10.000 eura, koji je svojevremeno podigao pjevačicin bratanac Rade Jovanović. Ovu kuću i imanje Lepa je njemu prepisala poslije smrti svog rođenog brata Rajka, za koga je bila izuzetno vezana.


- Rade je imovinu založio pod hipoteku u jednoj banci zbog kredita koji nije vratio. Onda je taj dug preuzela jedna firma iz Beograda koja se bavi otkupom dugova, to je urađeno po starom zakonu o izvršenju, koji je podrazumijevao prvu prodaju na 60 odsto, a drugu na 30 odsto od procijenjene vrijednosti. Kuća je prodata odmah na 60 odsto, a Rade se nije pojavio na tom ročištu, iako je bio uredno pozvan. Osim kuće, prodato je i zemljište pod zgradom i jedna livada treće klase. Sve to je prodato za malo više od milion dinara. Za to je bila zadužena javna izvršiteljska kancelarija Z. S. Bila su dva ponuđača, a kuću je kupila jedna žena iz susjednog sela - navodi izvor.


Iako se svojevremeno u medijima spekulisalo da u toj kući njen bratanac ne živi, izvor tvrdi da je Rade živio tu, ali da uopšte nije brinuo o njoj i da ju je poprilično zapustio.

- Nekoliko stotina metara od te kuće Rade drži etno-restoran i on sad u toj kući živi sam, a ostatak porodice mu je u Beogradu. Ta žena koja je kupila kuću sigurno će zahtijevati da on napusti posjed. Lepin bratanac nije mogao nikome da proda tu kuću jer je ona bila pod hipotekom. Kuća nije napuštena, ali je u jako lošem stanju, trava je pola metra, užas jedan - završio je dobro obaviješteni izvor.


Kontaktirali smo s Lepom, koja je bila šokirana našim saznanjima.

- Auuu, da li je to istina? Pa kako oduzeta, zašto i ko je to uradio? Kako meni niko nije javio, joooj... Znate šta, ja sam tu kuću prepisala na bratanca, on me o tome nije obavijestio, prvi put sad čujem za to. Zvaću ga da provjerim o čemu se radi. Ne želim da vjerujem da je to istina - rekla nam je Lepa, a na naše kasnije pozive više se nije javljala.

.

.

.

.

.

.


Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.