x

Rolls-Royce će ove godine ostvariti rekordnu prodaju

Iako gotovo svakodnevno dobijamo vijesti o problemima sa nabavkom mikročipova i poluprovodnika te parališućem stanju automobilske industrije, pojedini brendovi prosto “cvjetaju”.

Takav je slučaj sa markom Rolls-Royce, čiji su predstavnici već sada potvrdili da će imati rekordnu prodaju ove godine.

U Rollsu ističu da je jedan od primarnih razloga za ovako uspješnu godinu vrlo velika potražnja za modelom Ghost koji je praktično davno rasprodat, a lista čekanja je izuzetno duga.


Podsjetimo, prethodni rekord britanska marka ostvarila je 2019. godine kada su isporučili 5.152 vozila, a ove godine očekuju “daleko” bolji plasman.

S obzirom na ogromnu potražnju za modelom Ghost i podugačku listu onih koji su poručili svoj primjerak, Rolls-Royce je bio primoran da drastično uveća proizvodnju. Radno vrijeme radnika u montaži je podijeljeno u više smjena, s tim da radno vrijeme fabrike startuje u 6.00 ujutru i završava se u 23:00, kako bi se ispratile sve porudžbine.


Osim toga, britanski brend je uveo i dvije radne subote na mjesečnom planu, što dovoljno govori o tome sa kakvom “alvom” se susreću u ovoj kompaniji. U Rollsu navode da nemaju problema sa mikročipovima i poluprovodnicima, jer je BMW grupa preusmjerila komponente za proizvodnju vozila koja donose najveći profit, a to su naravno luksuzni modeli ove marke.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.