x

Posebno izdanje

Rolls-Royce predstavio podsjetnik na originalni Silver Ghost

Novim brojčano ograničenim izdanjem Rolls-Royce iznova podsjeća zašto je kompanija koja pravi najbolje, najluksuznije i najudobnije automobile na svijetu.

Nakon ranijih najava Rolls-Royce je skinuo veo s posebnog izdanja modela Silver Ghost Collection koji će biti ponuđen u samo 35 primjeraka, a nastao je kao podsjetnik na originalni Silver Ghost koji je kao "najbolji automobil na svijetu“ predstavljen daleke 1906. godine.


S izvornom oznakom 40/50hp prvi Silver Ghost reputaciju je zaradio nakon neprestane vožnje koja je rezultirala s 23.127 pređenih kilometara, što je na početku dvadesetog stoljeća bio senzacionalan poduhvat.


S bojom karoserije "Cassiopeia Silver" i bojama u unutrašnjosti koje odgovaraju bojama na originalnom modelu, Rolls-Royceov podsjetnik na Silver Ghost (ali i podsjetnik da su i dalje u svijetu za sebe) izvana karakteriše crna maska hladnjaka i posebni polirani centralni poklopci na felgama, a ukrašen je i adekvatnim pločicama koje stavljaju "tačku na i" na ekskluzivitet automobila s linijama na bokovima za čije je ručno bojenje potrebno osam sati rada.


Još uvijek nije objavljeno hoće li Silver Ghost Collection pokretati slabija (570 KS) ili snažnija verzija (612 KS) 6,6-litarskog V12 motora iza kojeg stoji BMW s kojim standardni Ghost razvija elektronski ograničenih 250 km/h i od 0 do 100 km/h stiže za 4,8 sekundi, što u ovoj priči i nije posebno bitno.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.