x

Interes za dijamanta je ogroman

Roma odbila ponudu iz Engleske za Edina Džeku

Edin Džeko vjerovatno će u ljetnom prelaznom roku napustiti ekipu Rome.

Kao novi tim bh. dijamanta konstantno se spominje Inter, ali za njega postoji veliki interes i drugih ekipa.

Često se Džeko povezivao i sa londonskim West Hamom. Čekićari su prethodnih mjeseci konstantno pokazivali interes za Edina, a čak su slali i zvanične ponude.

Međutim, rukovodstvo Rome ih je glatko odbijalo. West Ham jednostavno nije nudio previše novca, ni blizu cifre koju je Vučica očekivala.

Prema navodima italijanskih medija, tim iz Londona je poslao ponudu vrijednu 10 miliona eura. Ona je bez ikakvog razmišljanja odbijena, jer jednostavno nije zadovoljila ambicije Rome.

Vučica želi mnogo više novca. Cijena koju su postavili je 20 miliona eura, ali se pretpostavlja da će Džeko biti slobodan i za cifru od 15 miliona.

Za sada je glavni kandidat za njegovo dovođenje Inter. Nerazzurri su Džeku stavili na listu prioriteta za dovođenje, a konačni razgovori o transferu bit će obavljeni po završetku ove sezone.

Tada će Inter svim silama krenuti po Džeku koji ulazi u posljednju sezonu ugovora, ali je gotovo sigurno da će mu meč protiv Parme biti posljednji u dresu Vučice.

Edin je u četiri sezone bio zaista fantastičan u Romi, a njegov učinak od 87 pogodaka mu je donio sedmo mjesto na listi najboljih strijelaca tima u historiji.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.