x

Vučica je u posljednjim trenucima stigla do sva tri boda

Roma stigla do pobjede u Bologni, Džeko junak

Napoli je u 4. kolu Serije A stigao na gostovanje kod Leccea i bez većih problema slavio sa 4:1.

Ekipa Carla Ancelottija je bila veliki favorit uoči ovog meča i to je pokazala na terenu od prve minute, a nakon nekoliko stvorenih prilka, u 28. minuti su gosti stigli i do vodstva kada je Fernando Llorente pogodio za 1:0.

U 40. minuti Napoli je povećao svoje vodstvo nakon što je Lorenzo Insigne sa bijele tačke pogodio za 2:0.

Napoli je i u nastavku samo nastavio gdje je stao u prvom poluvremenu, a u 52. minuti je bilo 3:0 nakon što je Fabian Ruiz postigao gol.


Domaći su u 61. minuti iz penala smanjili na 3:1, a strijelac je bio Mancosu. Ipak, u 82. minuti Napoli stiže i do četvrtog gola nakon što je Fernando Llorente ponovo pogodio mrežu domaćih.

Roma je stigla na gostovanje kod Bologne i ostvarila pobjedu rezultatom 2:1. Vučica nije pokazala pretjerano lijepu igru, ali je ipak stigla do sva tri boda.

Prvo poluvrijeme je bilo dosta loše sa obje strane gdje je najbolju priliku imao Aleksandar Kolarov u 23. minuti, ali je bio neprecizan.

Početkom nastavka, u 49. minuti Roma je stigla do vodstva kada je Kolarov postigao sjajan gol iz slobodnog udarca. Ipak, samo pet minuta kasnije Bologna je izjednačila iz penala, a strijelac je bio Nicola Sansone.

Roma je pred kraj meča ostala i sa deset igrača nakon što je u 85. minuti Gianluca Mancini dobio crveni karton.

Kada se činilo da će završiti neriješeno, Edin Džeko je u 93. minuti pogodio za 2:1 i donio sva tri boda Romi.


Sampdorija je savladala na svom terenu Torino sa 1:0 i tako stigla do prve pobjede u sezoni, a strijelac jedinog gola je bio Gabbiadini u 56. minuti.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.