x

Leverkusen bolji od Porta

Roma uz dosta muke na Olimpicu pobijedila Gent, Džeko upisao asistenciju

Roma je večeras sa minimalnih 1:0 pobijedila Gent na svom terenu u prvoj utakmici šesnaestine finala Evropske lige.

Ekipa Paula Fonsece ni večeras nije baš odigrala sjajnu utakmicu, te je uz dosta sreće uspjela da slavi sa 1:0. Gent je imao na Olimpicu nekoliko odličnih prilika u drugom poluvremenu, ali na kraju nisu došli do gola u gostima.

Roma je dobro počela utakmicu i na otvaranju meča je imala dvije dobre šanse preko Perottija, ali je ostalo 0:0. No, ključni detalj ove utakmice desio se u 13. minuti.

Edin Džeko je sjajno uposlio Carlesa Pereza koji je izašao sam ispred golmana gostiju i pogodio je za 1:0. Tada se činilo da će Roma krenuti odmah po drugi gol, ali to se nije desilo.

Vučica nikako nije uspjevala da ozbiljnije zaprijeti Gentu koji je to pokušao kazniti u nastavku meča. Gosti su u drugom dijelu bili mnogo bliži golu i izjednačenju, ali je Pau Lopez s nekoliko odbrana spasio Romu.

Rimljani su na kraju uspjeli slaviti sa 1:0 i s ovim rezultatom idu narednog četvrtka na revanš. Bh. reprezentativac Edin Džeko odigrao je svih 90 minuta.

Do pobjede na svom terenu večeras je došao i Bayer Leverkusen koji je sa 2:1 savladao Porto. Apotekari su poveli u 29. minuti golom Alarija, dok je prednost udvostručio Havertz u 57. minuti kada je pogodio s bijele tačke.

No, Porto je u finišu meča uspio da dođe do 2:1 golom Luisa Diaza i tako ostvari dosta dobar rezultat pred revanš koji se za sedam dana igra u Portu.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.